Foto: Bobo
Peter Dominko
Sre, 11.8.2021 12:30
Zmaji jutri napadajo dva zadetka zaostanka s prve tekme s portugalsko Santa Claro. Klub z Azorov bo v Ljubljano pripotoval z močno zdesetkano ekipo, saj je doma ostalo kar devet nogometašev.

Olimpija bo jutri odigrala povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Santa Clara ima pred obračunom v Stožicah dva gola prednosti, a se spopada s kadrovskimi težavami.

Pri šestouvrščenem klubu zadnjega portugalskega prvenstva so pred odhodom v Slovenijo potrdili, da je bilo na testiranju za koronavirus pozitivnih devet nogometašev in član strokovnega štaba.

Bo to priložnost za Ljubljančane?

Santa Clara identitete nogometašev ni razkrila, portugalski mediji pa poročajo, da bo v Slovenijo pripotovala zgolj štirinajsterica nogometašev.

Klub je na svoji spletni strani zapisal, da se držijo vseh pravil glede omejevanja okužb, vsi člani ekipe pa so, tako trdijo pri Santa Clari, tudi cepljeni.

Bodo težave v vrstah nasprotnika izkoristili pri Olimpiji? Ljubljančani so na Azorih prejeli dva zadetka, Nejca Vidmarja sta že v prvem polčasu premagala Carlos in Mansur

V zmajevem taboru verjamejo v preobrat

Zmaji so zadnjo tretjino prvega srečanja odigrali brez izključenega Uroša Koruna, ki na povratni tekmi nima pravice nastopa.

Ljubljanski strateg Savo Milošević se kljub temu ne predaja.

»Rezultat je še aktiven, a čaka nas zelo težka naloga. Premagati jih moramo s tremi zadetki razlike. V nogometu je vse mogoče in dali bomo vse od sebe, da jih v Stožicah presenetimo,« pravi Srb.

Četrtkov obračun v Stožicah se bo pričel ob 20. uri.

Starejše novice