FOTO: Branka Keser
Peter Dominko
Pon, 4.7.2022 10:57
Robert Prosinečki že nekaj dni ni trener Olimpije. Vodstvo kluba ga je v soboto obtožilo popivanja in kartanja, bo Hrvata nasledil Albert Riera? Zanimivo, Španec ne skriva, da rad odigra partijo pokra.

Olimpija bo pet pred dvanajsto - že v četrtek jo čaka prva evropska preizkušnja - dobila novega trenerja. Bo to Albert Riera?

Robert Prosinečki je po pravi komediji zmešnjav zrežiranih s strani vodstva kluba zapustil Ljubljano, čeprav se je po četrtkovih sestankih s predsednikom Adamom Deliusom že šušljajo, da bo zmaje zapustil Igor Barišić.

Generalni direktor Olimpije je bil kamen spotike ter osrednji razlog za upor zaposlenih in igralcev kluba, na koncu pa sta najkrajšo potegnila športni direktor Mladen Rudonja in trener Robert Prosinečki.

»Žuti« se je s sobotno novinarsko konferenco, ki naj bi jo želelo vodstvo Olimpije preprečiti, poslovil od zeleno-belih, javnosti pa je praktično v joku sporočil, da z večjimi lažnivci še ni delal:

»Če mislite, da sem bil tukaj zaradi denarja in sem delal proti klubu… Lahko rečejo, da sem slab trener, da sem delal napake, vendar ne morejo reči nič o moji poštenosti in ljubezni do kluba. 

Prišel sem, da bi Olimpiji pomagal postati tak klub, kot mora biti. Tak, kot je bil, ko sem bil tukaj kot igralec, in tudi na začetku zdajšnje zgodbe, kar pa je trajalo zelo malo časa. 

Nikoli v življenju nisem delal z večjimi lažnivci in prevaranti, pa sem delal marsikje. Kot igralec in kot trener. To je dno dna, ti ljudje nimajo nobenega spoštovanja.«

Bo Hrvata nasledil Španec, ki še nima trenerskih izkušenj?

Vodstvo Olimpije, ki je iz dneva v dan vse bolj nepriljubljeno med navijači, je že v soboto sporočilo, da je našlo novega trenerja. To bo očitno nihče drug kot Albert Riera, ki se bo tako znova vrnil v Slovenijo.

Nekdanji član Liverpoola je nogometno pot pred šestimi leti končal na sončni strani Alp, a kot član Zavrča in Kopra na zelenicah ni ravno navdušil. V zrelih nogometnih letih je na 13 tekmah dosegel zadetek.

Štiridesetletnik je bil v preteklosti tudi reprezentant Španije, prve trenerske izkušnje pa je nabiral v Turčiji. V dveh obdobjih je bil namreč pomočnik trenerja pri carigrajskem Galatasarayju.

Bo pri Olimpiji debitiral v vlogi glavnega stratega? Tako kaže. Kot prvi je to informacijo na svojem Twitter profilu razkril Rok Viškovič, novinar Sportkluba.

Španca bi morali javnosti predstaviti danes, ob 11. uri, a so Ljubljančani manj kot dve uri pred tem medije obvestili, da bo novinarska konferenca potekala v večernem terminu, ob 18. uri.

Ne skriva, da ima rad tudi poker

V taboru Olimpije, ki jo vodi Nemec Adam Delius, so konec tedna tako zoper Mladena Rudonjo kot Roberta Prosinečki izstrelili nekaj strupenih puščic in hudih obtožb.

Rudonja naj bi tako brez pooblastil razkrival poslovne skrivnosti, čeprav je Primorec v soboto pojasnil, da je imel dovoljenje predsednika, da išče nove partnerje, nizkih udarcev pa je bil deležen tudi Hrvat.

Prosinečkega so namreč obtožili, da je s sodelavci na pripravah na Gorenjskem popival, kadil in kartal do četrte ure zjutraj, nato pa odpovedoval načrtovane treninge.

Nekdanji evropski prvak se je v soboto ob to obregnil zgolj bežno in dodal, da po zdravstvenih težavah pred nekaj leti ne posega po alkoholu.

V senci teh obtožb pa se tudi pristaši Olimpije že šalijo, da v Stožice prihaja še en ljubitelj kartanja. Riera namreč ne skriva ljubezni do pokra. 

Leta 2014 naj bi ga videmski Udinese odpustil, ker se je udeležil poker turnirja v Novi Gorici. Mimogrede, tedaj je z drugim mestom v žep pospravil dobrih 200 tisoč evrov. 

Navijaška skupina Green Dragons že napovedala upor

Nenaklonjenosti sedanji upravi Olimpije ne skrivajo niti pri navijaški skupini Green Dragons, pri kateri so se postavili na stran Roberta Prosinečkega, včeraj pa so z obiskom prekinili tudi trening zmajev.

Ljubljančani so sicer vadili zgolj pod vodstvom kondicijskih trenerjev, kar je nekaj dni pred evropsko tekmo sila nenavadno, navijači pa so jim v nagovoru izrekli podporo.

Precej manj prijetni časi pa očitno čakajo vodstvo kluba, ki so ga pri navijaški skupini Green Dragons označili z nazivom »hrvaško-nemška mafija, ki brije norca iz vseh«.

Najglasnejši pristaši, ki jih je v petek kritiziral tudi Delius, češ da nekaj agresivnih članov skupine klubu prinaša zgolj stroške, so že napovedali, da v tej borbi ne bodo popuščali niti za milimeter.

Celotno izjavo navijačev si lahko preberete v njihovi Instagram objavi.

Starejše novice