Nika Vajnhandl
Čet, 29.4.2021 13:48
Odprla se je teniška sezona. V Javnem zavodu Šport Ljubljana smo preverili, koliko Ljubljančanov je pogrešalo igrati tenis.

V Teniških centrih Tivoli in Svoboda so v petek, 23. aprila 2021, začeli teniško sezono 2021.

Prvi dan teniške sezone 2021 je bil obisk v obeh tenis centrih po pričakovanjih. V Tenis centru Tivoli je bilo število odigranih ur podobno kot ob pričetku sezone 2020. 

Dolžina sezone bo najbolj odvisna od vremena. Lepše kot bo vreme, dalj časa bodo na voljo za teniške navdušence.

V Javnem zavodu Šport Ljubljana za rekreativno igranje tenisa ponujajo kar 14 igrišč s peščeno podlago, od teh jih je devet opremljenih tudi z razsvetljavo – šest v Tivoliju in tri na Svobodi. Rezervacija igrišč je obvezna in je mogoče preko sistema Sportifiq.

Po igri pa lahko skupaj s soigralci posedite na terasi ob teniških igriščih, kjer vam bodo postregli s pijačo in hrano.

V primeru zaostritve ukrepov z namenom preprečevanja okužb s covid-19, bodo pravila za obiskovalce in strategijo dela na igriščih prilagodili.

Kdo še sploh igra tenis?

Glede na statistiko je tenis vsako leto bolj priljubljena športna aktivnost. Zanimanja je veliko med ženskami in moškimi, na Šport Ljubljana pa povedo, da je na njihovih igriščih obisk večji s strani moške populacije.

»Glede na status v dopoldanskem času prevladujejo predvsem upokojenci in študentje, ko je igralnina cenejša. V popoldanskem času je profil obiskovalcev zelo raznovrsten,« razlagajo.

Iz Športa Ljubljana povedo tudi, da se je lansko leto obisk na teniških igriščih občutno povečal, kar lahko pripišemo predvsem lepemu vremenu in tudi ukrepom Vlade Republike Slovenije, s katerimi je bila ukinjena velika večina športne rekreacije, ne pa tudi rekreacija tenisa. 

»Obiskovalci so se vseh ukrepov držali ter spoštovali nova pravila obnašanja. Povečan obisk je predstavljala izvedba Ljubljanske rekreativne teniške lige v Tenis centru Tivoli,« povedo iz Šport Ljubljana.

V trenutni sezoni je odprtih veliko več rekreativnih objektov, zato pričakujejo, da bo prvi obisk nekoliko bolj razpršen, a vseeno primerljiv lanskoletni sezoni.

Rekreacija tudi med prazniki 

Če ne veste kaj bi počeli med prvomajskimi prazniki, je morda kot nalašč ideja za športno preživljanje praznikov obisk Kopališča Tivoli in Fitnesov Vič in Tivoli. Tudi v času prvomajskih počitnic ponujajo možnosti za rekreacijo, le nekateri urniki so prilagojeni. Preverite jih lahko tukaj

Prijavite se na Ljubljansko rekreativno teniško ligo!

Pri Šport Ljubljana so v lanskem letu pričeli z Ljubljansko rekreativno teniško ligo, za katero je bil zelo dober odziv. 

Prijave za Ljubljansko rekreativno teniško ligo bodo to sezono potekale do ponedeljka, 3. maja, zato vse zainteresirane vabijo k prijavi. 

Igralce tenisa in tiste, ki bi to radi še postali vabijo, da jih obiščete v Tenis centru Svoboda ali Tivoli, kjer boste na profesionalno pripravljenih igriščih lahko odigrali igro tenisa vse dni v tednu.

Starejše novice