Ljubljanainfo
Čet, 23.2.2023 07:56
Bravo, ki na treh tekmah spomladanskih tekmah še ni osvojil niti točke, bo v nadaljevanju sezone pogrešal Mitjo Križana. Sin legende vijoličastih se je znova odpravil na tuje, zaigral bo v Rusiji.

Dejan Grabić, trener ljubljanskega Brava, je po Stefanu Miliću, ki se je pozimi vrnil v Dinamo, izgubil še drugega pomembnega aduta v zadnji vrsti.

Mitja Križan se je še drugič v svoji karieri odpravil v tujino, po izkušnji v Belgiji pa se bo zdaj dokazoval v Rusiji. V poznih večernih urah so prestop potrdili pri moskovski Rodini, ki letos prvič nastopa med drugoligašu.

Rodina je bila ustanovljena leta 2015, a je sprva - podobno kot Križanov dosedanji klub Bravo - razpolagal le z mlajšimi selekcijami. Članska ekipa je bila vzpostavljena leta 2019, lani pa se je klub z zmago v tretjem razredu ruskega nogometa prebil med drugoligaše in tam trenutno zaseda 12. mesto.

Pri klubu nesramno bogatega Romana Dubova, ki ima v svoji lasti tudi ciprski Pafos in latvijsko Rigo, so razkrili, da so z Mariborčanom sklenili večletno pogodbo. O osrednjem branilcu so zapisali, da gre za enega najboljših branilcev slovenske lige in trditev podkrepili z nekaj statističnimi podatki.

Ni dvoma, da je bil 25-letni nogometaš izjemno pomemben člen obrambe Brava, čeprav je še pred leti igral v konici napada. V zadnjo vrsto se je preselil po tem, ko se je iz belgijskega Lommela vrnil v Šiško in znova oblekel rumeni dres.

V letošnji sezoni do včerajšnjega gostovanja Brava v Celju ni izpustil tekme, sicer pa je kar 195 centimetrov visoki Štajerec v Prvi ligi Telemach odigral 91 tekem. Med strelce se je vpisal petkrat, dvakrat je bil uspešen v jesenskem delu sezone.

Nekdanji nogometa Železničarja, Maribora, Aluminija Celja, Drave in Fužinarja prihaja iz nogometne družine, saj Aleš Križan še danes velja za legendo kluba iz Ljudskega vrta. Nekdanji branilec je bil prvi Slovenec, ki je zaigral v najmočnejši angleški ligi.

Po očetovih in bratovih nogometnih stopinjah je stopila tudi Mitjeva mlajša sestra Tjaša Križan. Bivša atletinja, mladinska državna rekorderka v suvanju krogle, nastopa za Ženski nogometni klub Ptuj.

Starejše novice