Slika je simbolična.
STA
Sre, 30.3.2022 14:07
Ljubljana bo 22. maja gostila finala odbojkarske lige prvakov in prvakinj.

V Ljubljani bo 22. maja prizorišče finala odbojkarske lige prvakov in prvakinj, v Areni Stožice se bosta za prestižno zmago med seboj pomerili po dve najboljši ekipi v letošnji sezoni, so odločitev evropske odbojkarske zveze posredovali iz Odbojkarske zveze Slovenije.

V slovenski prestolnici se je leta 2017 odvijalo svetovno prvenstvo za ženske do 23 let, leta 2019 pa so se slovenski odbojkarji v boj za evropski prestol podali pred nabito polnimi tribunami Arene Stožice. V Sloveniji bo maja še finale elitnega klubskega odbojkarskega tekmovanja.

Pred najboljšimi ekipami, ki se borijo za uvrstitev v finale, so polfinalni obračuni. Pri ženskah so si boj za zlato odličje že zagotovile aktualne prvakinje, odbojkarice A. Carraro Imoco Conegliana, njihove tekmice pa bodo zmagovalke dvoboja dveh turških ekip, VakifBanke in Fenerbahčeja Opet Istanbula.

Pri moških se bodo odbojkarji moštva Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle, ki branijo naslov prvakov iz lanske sezone, v polfinalu srečali s še drugim poljskim moštvom, Jastrzebski Weiglom, medtem ko drugi polfinalni par tvorita italijanska predstavnika, Trentino Itas in Sir Sicoma Monini Perugia.

Evropska odbojkarska zveza je za zdaj edina zveza ekipnih športov, ki se je odločila za skupno izvedbo finala za ženske in moške, kar se bo zgodilo tretjič. Leta 2019 ga je bilo to v Berlinu, leta 2021 pa v Veroni.

»Zdaj ta edinstveni dogodek prihaja v Ljubljano, v prestolnico naroda, ki niza izjemne uspehe in diha z odbojko. Ljubitelje odbojke iz vse Evrope vabim v Ljubljano, da si ogledajo spektakel na najvišji možni ravni.

Rad bi se zahvalil tudi Mestni občini Ljubljana ter našim kolegom in prijateljem z Odbojkarske zveze Slovenije za njihovo sodelovanje in vse napore, ki jih vlagajo v izvedbo tega zahtevnega projekta,« je ob dodelitvi organizacije finala Sloveniji dejal predsednik CEV Aleksandar Boričić.

Predsednik Odbojkarske zveze SlovenijeMetod Ropret, ki je po vrsti odmevnih projektov v zadnjih letih, med drugim tudi organizaciji gala prireditve evropske zveze ter žreba lige prvakov in prvakinj, ki smo ju lani spremljali na Ljubljanskem gradu, dejal, da se slovenska zveza pri tem ne bo ustavila.

»Predstavnikom evropske odbojkarske zveze in evropskih zvez smo že leta 2019 pokazali, kaj Slovenija zmore. Lani smo to le še potrdili, zdaj pa je pred nami nov izziv. Zagotovo nismo pričakovali, da se bo tako kmalu ponudila priložnost, da potrdimo sloves vrhunskega organizatorja tekmovanj in dogodkov na najvišji ravni in čeprav se nam včasih zdi, da z le petimi zaposlenimi stopamo v prevelike čevlje in da bi morali obseg aktivnosti vendarle zmanjšati, takšne izjemne priložnosti nismo mogli izpustiti iz rok.

Prepričan sem, da bodo ljubitelji odbojke spremljali vrhunsko odbojko in na Odbojkarski zvezi Slovenije se skupaj z našimi partnerji, še posebej Mestno občino Ljubljana, finala že zelo veselimo,« je izpostavil Ropret.

Vstopnice za ogled finalnih tekem, ki bosta v nedeljo, 22. maja, bodo naprodaj od 8. aprila dalje, ko bodo tudi že znani vsi finalisti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice