STA
Sre, 12.10.2022 08:01
Cedevita Olimpija v Stožicah začenja evropsko sezono.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes ob 20. uri v Stožicah začeli novo sezono evropskega pokala. Njihov tekmec bo turška ekipa Bursaspor, ki je lani igrala v finalu tega tekmovanja, na poti do tam pa je med drugimi izločila tudi Ljubljančane v četrtfinalu.

Frutti Extra Bursaspor se je v letošnjem poletju dodatno okrepila na vseh igralnih položajih. Ob Dereku Needhamu, ki je bil v minuli sezoni uvrščen v najboljšo peterko evropskega pokala, so v Burso med drugimi prišli Anthony Clemmons, Ahmet Duverioglu in Zach Auguste, ki je bil v prejšnji sezoni član Cedevite Olimpije.

Ekipa Frutti Extra Bursaspor je v novo sezono turškega državnega prvenstva vstopila odlično in na prvih dveh tekmah zabeležila dve zmagi. Na gostovanju pri Gaziantepu je slavila z 69:50, v soboto pa je na domačem parketu premagala še Turk Telekom z 79:63.

Nasprotniki boljša ekipa

»Bursaspor igra odlično košarko, v tem trenutku bi celo rekel, da so boljša ekipa kot mi. Ne trdim sicer, da imajo boljše igralce, zagotovo pa so boljša ekipa, ki je bila skupaj skozi celotno pripravljalno obdobje, tudi težav s poškodbami ali pa igralce, ki bi bili del reprezentančnih akcij, niso imeli.

Morali bomo igrati fizično in intenzivno ter ne dovoljevati lahkih košev. Zapreti bomo morali svoj obroč in odgovoriti na njihovo hitrost,« je pred tekmo povedal trener Jurica Golemac.

Zaradi poškodb bodo s parketa odsotni Lovro Gnjidić, Karlo Matković in Zoran Dragić. Treningom se je že priključil Rok Radović, ki bo danes tudi v postavi za tekmo z Bursasporjem.

Starejše novice