Ljubljanainfo
Tor, 11.10.2022 07:00
Preverili smo, koliko boste na vrhuncu gobarske sezone odšteli za sveže jurčke in kje jih lahko najdete, če vas ne mika pohajkovanje po gozdovih.

Gobarska sezona je na vrhuncu. Če imate med prijatelji ali znanci kakšne navdušene gobarje, je zelo verjetno, da so se na Facebooku ali katerem drugem socialnem omrežju že pohvalili s svojim izplenom.

Kam pa se lahko po sveže jurčke odpravijo tisti, ki nimajo pravega znanja in energije za pohajkovanje po gozdovih?

Tržnica: dvajset evrov za kilogram

Situacijo smo najprej preverili na ljubljanski osrednji tržnici, kjer smo naleteli le na štiri ponudnike. Pri vseh je bila cena enaka: za kilogram jurčkov bi morali odšteti dvajset evrov.

Po poročanju portala N1 so cene sicer precej padle, kajti na začetku sezone, pred dvema mesecema, je bilo treba za kilogram jurčkov pri nekaterih ponudnikih na tržnicah odšteti kar štirideset evrov.

Po jurčke na splet

Če želite prihraniti še več, pa vam priporočamo, da malce pobrskate po spletu. Kar nekaj navdušenih gobarjev svoj izplen prodaja na Facebookovi virtualni 'tržnici' (marketplace).

Dobili jih boste že za devet evrov na kilogram, če razmišljate o nakupu večjih količin, pa jo boste odnesli še bolje: ena od prodajalk za petdeset evrov ponuja deset kilogramov jurčkov.

Večina ponudnikov za kilogram sicer želi med deset in petnajst evrov - na podobno situacijo boste naleteli tudi, če boste za jurčki brskali po največjem slovenskem spletnem oglasniku Bolha.

Starejše novice