Foto: Fb/Tenis Slovenija
Ljubljanainfo
Pon, 11.9.2023 14:00
Vsi štirje napovedani dvoboji, ki bi se morali odigrati v centru mesta, so prestavljeni v Tivoli.

Organizacijski nočni mori mednarodnega teniškega turnirja v Ljubljani ni videti konca.

Po tem, ko organizatorji najprej niso prejeli ustreznega soglasja za organizacijo turnirja v parku Zvezda pri Kongresnem trgu, so tega zadnji hip uspeli premestiti nekaj sto metrov stran, na Trg republike pred parlamentom.

A očitno se je nekaj ponovno hudo zalomilo: zaradi nepopolne podlage teniškega igrišča na Areni Mime Jaušovec na Trgu republike je bil prvi dvoboj današnjega dne prekinjen.

Zato bodo vsi štirje dvoboji, ki bi morali biti odigrani na Trgu republike, preseljeni Tivoli.

Tekmovalni dan sta odprli prva nosilka turnirja, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova ter Uzbekistanka Nigina Abduraimova.

Po vodstvu s 3:0 v prvem nizu za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkami in sodnikom na stolu soglasno odločili, da igrišče ni dovolj dobro pripravljeno za igranje.

Kot je za STA pojasnil direktor tekmovanja Gregor Krušič, igrišče utrjujejo in ga bodo testirali še danes.

Kot razlog za težave je navedel prekratek rok za pripravo začasnega teniškega igrišča. 

»Zaradi prekratke 'časovne determinante', ki je bila prekratka, da bi utrdili igrišče do te mere, da bi se tekmovanje lahko začelo. Zato smo prestavili vse tekme v park Tivoli, v tem trenutku pa igrišče utrjujemo in delamo na njem, da bi tja lahko vrnili dogajanje. Popoldne ga bomo že testirali, potem pa bomo videli, kakšna bo situacija. Upamo, da bo luč zelena,« je današnje dogajanje strnil Krušič.

Na vprašanje, ali so med scenariji ob pripravah na turnir prav zaradi kratkih časovnih rokov predvideli tudi možnost, da se bo zgodilo, kar se je, pa je dejal: »Definitivno. Zato smo pritiskali, da bi se priprava začela pravočasno. Načrtovano je bilo pet dni prej, kot smo začeli, in točno tu nam manjka kakšen dan ali dva.« 

Poudaril je, da zaradi tega dodatnih stroškov ne bo: »«Gre samo za to, da želimo dogodek izvesti tudi na osrednjem igrišču. Če se to dan ali dva ne zgodi, ne izgubljamo ničesar. Tekme v drugi polovici so tiste, ki so bolje obiskane, pomembnejše, bolj gledane. S tem ni nikakršne izgube ali negativnega stanja.« 

Starejše novice