Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pet, 15.9.2023 21:17
V Ljubljani se je za dober namen zbrala kopica nogometnih zvezdnikov.

Evropska nogometna zveza Uefa je na pobudo predsednika Aleksandra Čeferina organizirala dobrodelno nogometno tekmo zvezdnikov v Stožicah za pomoč žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji.

Na večerni tekmi sta zvezdniški ekipi pred več kot 16 tisoč gledalci vodila trenerja Matjaž Kek, selektor Slovenije, in legendarni italijanski strateg Fabio Capello. 

V modri ekipi so bili Gianluigi Buffon, kapetan Paolo Maldini, Eric Abidal, Vedran Ćorluka, presenečenje Zlatan Ibrahimović (ta je sprva namesto Maldinija nosil kapetanski trak), Javier Zanetti, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Clarence Seedorf, Miran Pavlin, Predrag Mijatović, Miroslav Klose, Dimitar Berbatov, Boštjan Cesar, Levan Kobiašvili, Milivoje Novaković in Marcos Tavares.

V rdeči ekipi pa so igrali David James, Dario Srna, Nemanja Vidić, Mikael Silvestre, Branko Ilić, Aljoša Asanović, Robert Pires, kapetan Luis Figo, Oliver Bierhoff, Andrej Ševčenko, Milenko Aćimović, Hamit Altintop, Mišo Brečko, Bojan Jokić, Robert Koren, Dejan Savičević, Mario Mandžukić, Giorgios Karagunis in Ivica Olić.

Tekmo je sodil nekdaj najbolj priznani evropski sodnik danes pa vodja sodnikov pri Uefi, Italijan Roberto Rosetti.
 

Ob polčasu tekme so bili na odru tudi glasbeni gosti, med njimi Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Hamo in Peter Dekleva (Hamo & Tribute 2 Love), Zoran Predin ter skupina King Foo.

Po prvem polčasu je rdeče moštvo vodilo z ena proti nič. Iz 11 metrov je bil uspešen Ukrajinec Andrej Ševčenko.

Rezultat je v 46. minuti po enajstmetrovki izenačil modri Ibrahimović. Rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen, zato so sledile enajstmetrovke. Te so od nog šle bolje modrim, ki so na koncu tudi slavili zmago s 5 : 4.

Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen žrtvam poplav, ob tekmi, ki je šla po besedah organizatorjev v več kot 100 držav, pa je moč pomagati tudi s poslanim SMS-sporočilom POMAGAM5 na 1919.

Starejše novice