Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Pet, 9.2.2024 18:45
Nogometaši Olimpije in Rogaške bodo z dvobojem v Stožicah odprli spomladanski del Prve lige Telemach. Ljubljanski trener Zoran Zeljković verjame, da ne bo lahko, a v isti sapi dodaja, da nekaj šteje zgolj zmaga.

S sobotno tekmo, ki se bo v Stožicah pričela že ob 13. uri, se bo po zimskem premoru nadaljevala Prva liga Telemach.

Ljubljančani so uvodno tekmo pomladi prisiljeni odigrati zgodaj popoldne, saj v Stožicah ob igrišču prenavljajo tudi sistem umetne razsvetljave. Sportklub je poročal, da bodo novi, modernejši in varčnejši reflektorji nameščeni do sredine marca.

Prvi nasprotniki zeleno-belih bodo nogometaši Rogaške, ki po jesenskem delu sezone zasedajo zadnje deseto mesto lestvice. Ljubljančani so prvi medsebojni obračun dobili s 5:0, v Rogaški Slatini je bilo 0:2, a je imel dvoboj tudi pester »tretji polčas«.

Domači strateg Zoran Zeljković, ki tedaj še ni bil trener Olimpije, tudi zaradi dogajanja na zadnji medsebojni tekmi pričakuje izjemno motiviranega tekmeca. Vseeno pa za aktualne državne prvake šteje zgolj in samo zmaga:

»Kolikor vem, Olimpija ni imela ravno lepega sprejema na zadnji medsebojni tekmi. Fantje se tega dobro zavedajo. Vsi skupaj komaj čakamo jutrišnjo tekmo, a se bomo osredotočili na igrišče.

Na novi zelenici sicer nismo trenirali. Igrišče je zaradi dežja pokrito, zato upam, da bo jutri pripravljeno na tekmo. Pričakujem trd dvoboj, nasprotnika, ki bo dobro organiziran in maksimalno motiviran. To bo potrebno spoštovati. Ne bo lahko, vendar verjamem, da smo favoriti, štejejo pa le tri točke.«

Antonio Marin naslednik Ruija Pedra?

Olimpija bo v nadaljevanje sezone zakorakala brez prvega strelca prvenstva. Rui Pedro, jeseni avtor desetih ligaških zadetkov, naj bi se zdaj preselil v Turčijo, z Ljubljančani pa ni vadil vse od začetka priprav, saj pol leta pred iztekom pogodbe ni želel podaljšati sodelovanja.

Za podobno potezo se je že jeseni odločil Pascal Estrada, ki se je pred dnevi pridružil avstrijskemu Altachu, od članske ekipe je bil oddaljen tudi Mustafa Nukić. Ljubljenec navijačev Olimpije ima s klubom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2024/25.

Zmajem so se pozimi pridružili trije novinci. Gal Lubej Fink in Nikola Motika vsaj za zdaj predstavaljata aduta v širini kadra, edina prava okrepitev pa je Antonio Marin. Lahko prav bivši član zagrebškega Dinama nasledi Ruija Pedra?

»Antonio Marin je okrepitev, z njim bomo dolgoročno zagotovo boljši. Veseli me, da je med vsemi ponudbami izbral našo. Želi biti tukaj in to je meni najbolj pomembno.

Vidi se, da ima ogromno znanja, ni pa še pripravljen za celotno tekmo. Napreduje iz dneva v dan, verjamem, da bo kmalu ustrezno pripravljen,« je o stanju novega napadalca dejal Zeljković.

V Turčiji na tepihu, zdaj na precej slabših zelenicah

»S pripravami sem zadovoljen. Na srečo v tem obdobju nismo imeli resnih poškodb. Smo pa imeli zelo dobre pogoje za delo. Sedaj se bo potrebno hitro prilagoditi na igrišča, ki nas čakajo. Fantje pridno delajo, zato verjamem, da bomo v prvenstvo vstopili tako, kot se od nas pričakuje.

V prihodnje moramo izgledati bolje, vse smo naredili, da bo temu tako. Zaupam v svoje fante, pričakovanja pa so jasna. Verjamem, da smo napredovali kot ekipa, delali smo na način, kot si ga novi trenerji želimo,« še poudarja trener Olimpije.

Ljubljanska zelenica konec prejšnjega leta ni kazala najboljše podobe, kako dobro ji je del zimski počitek? Morda je ob evropskih obveznostih tudi to krivo, da je Olimpija jeseni dobila zgolj štiri od skupno devetih ligaških preizkušenj v Stožicah.

Se bodo zmaji jutri veselili še petič? Drugouvrščena ekipa prvenstva - vodilni Celjani bežijo za kar deset točk - se v nadaljevanje sezone podaja tudi s Saarjem Fadido, ki na zadnji pripravljalni preizkušnji z Wolfsbergerjem ni utrpel težje poškodbe.

Si upate napovedati rezultat jutrišnjega obračuna?

Starejše novice