FOTO: Jure Banfi
Peter Dominko
Čet, 29.9.2022 11:07
V drugem krogu Pokala Pivovarna Union se bo tekmovanju pridružila tudi Olimpija, ki je po žrebu dobila prvega nasprotnika. To bo Ivančna Gorica.

Olimpija je ob Kopru, Mariboru in Muri ena od štirih ekip, ki se bodo letošnjemu boju za pokalno lovoriko pridružili v drugem krogu Pokala Pivovarna Union.

Zmaji so po žrebu na Medobčinski nogometni zvezi Ljubljana - drugi krog tekmovanja še spada pod okrilje medobčinskih zvez - dobili prvega nasprotnika, uvodoma pa jih vsaj na papirju čaka nekoliko lažja naloga.

Zeleno-beli bodo 19. oktobra, ko je predvidena izvedba drugega kroga tekmovanja, gostili nogometaši Ivančne Gorice.

Dolenjci zadnjih nekaj let tekmujejo v četrtem razredu slovenskega nogometa, po štirih krogih Regionalne ljubljanske lige pa se s tremi točkami nahajajo na 12. mestu.

Radomlje bodo gostile Bravo

Olimpija glede na ligaško serijo dobrih rezultatov ne bi smela imeti težav s četrtoligašem, bolj tesen pa bo skoraj zagotovo obračun konkurentov iz Prve lige Telemach. Ples kroglic je odločil, da bo šišenski Bravo gostoval pri Radomljanih.

Domžale, ki so septembra izločile Kamnik, torej klub, ki ga vodi še vedno aktivni domžalski napadalec Slobodan Vuk, bodo ob Kamniški Bistrici pričakali ljubljansko Ilirijo, ki z novimi vlagatelji v 2. SNL cilja vse višje.

Še precej bolje v 2. SNL kaže novomeški Krki, ki poraza ne pozna že vse od novembra 2021. »Farmacevti« bodo skušali uspešno serijo podaljšati tudi v pokalnem obračunu z Litijo, ki je članica petega razreda slovenskega ligaškega sistema.

V isti ligi trenutno vodi še tretji šišenski klub v drugem krogu Pokala Pivovarna Union, to je Ljubljana. Klub, ki je zrasel na pogorišču nekdanjega prvoligaša, bo gostil Zagorje, ki se želi vrniti med tretjeligaške klube.

Dobljani bodo status favorita potrjevali v Vižmarjah, Arne Tabor 69 pa po štirih odigranih tekmah Regionalne ljubljanske lige zasedajo tretje mesto. Medobčinska nogometna zveza Ljubljana bo imela v tretjem krogu Pokala Pivovarna Union šest svojih predstavnikov.

Bomo v drugem krogu tekmovanja priča tudi kakšnemu presenečenju?

Pari drugega kroga Pokala Pivovarna Union - MNZ Ljubljana:
KRKA - LITIJA
ARNE TABOR 69 - ROLTEK DOB
OLIMPIJA LJUBLJANA - IVANČNA GORICA
DOMŽALE - ILIRIJA 1911
KALCER RADOMLJE - BRAVO
LJUBLJANA PALIS - ZAGORJE

Starejše novice