FOTO: Peter Dominko
Ustvarjeno dne
Pet, 25.2.2022 14:30
Nogometaši so že dodobra zakorakali v nadaljevanje sezone, sredi marca pa se na zelenice vračajo tudi dekleta. Olimpiji bo v lovu na prvo mesto pomagala tudi Adrijana Mori, povratnica iz Nemčije.

Ženski nogometni klub Olimpija je pred dnevi dobil novega predsednika, Borisa Snedca, ki je odslej podpredsednik, je nasledil Milan Mandarić, še do konca lanskega leta prvi mož Nogometnega kluba Olimpija.

Cilj ljubljanskega kluba je jasen, v zmajevem gnezdu si želijo tretjega naslova državnih prvakinj, zato so pozimi ekipi dodali še nekaj novih imen. Marsikoga je presenetila vrnitev Adrijane Mori.

Reprezentantka Slovenije se je v domovino vrnila iz Nemčije, kjer je bila najprej dve leti članica Turbine iz Potsdama, pred začetkom aktualne sezone pa se je pridružila Jeni.

»Vračam se, da nogomet spet pričnem igrati z ljubeznijo, da povrnem strast do nogometa. V Nemčiji je bilo zadnje pol leta kar težko, veliko je bilo konkurence in pritiska. 

Menim, da trenutno potrebujem ekipo, za katero vem, da mi bo stala ob strani. S soigralkami smo dobre prijateljice, tudi za trenerja vem, da me bo potiskal naprej in me skušal narediti čimboljšo,« razloge za vrnitev v Olimpijo predstavlja Korošica.

Želi si lovorike

»Mislim, da imamo vsi iste ambicije, to je osvojiti naslov državnih prvakinj. S tem ciljem sem se tudi pridružila ekipi, da ji pomagam, da po koncu sezone skupaj dvignemo pokal in osvojimo naslov prvaka,« pravi Adrijana, ki je Olimpiji že pomagala do prvega mesta v sezoni 2017/18.

Kot pravi, ekipo zeleno-belih pozna zelo dobro, saj je z nekaj soigralkami dobra prijateljica, trenerja Mikija Kondića pa pozna že z akcij članske reprezentance. 

»V Olimpiji sem bila že v preteklosti. Vem, kako so delali takrat in kako zdaj. Sedaj se vidi veliko razliko, Olimpija je s trenutnim trenerjem na veliko višjem nivoju. 

Na treningih se dela zelo dobro, moram povedati, da sem kar presenečena glede kakovosti treningov in deklet. Mislim, da med Olimpijo in Jeno, kjer sem bila nazadnje, ni velike razlike. 

Je pa žalostno, da pri nas še ni profesionalizma, tako pa trener ne more pričakovati, da bi imeli še več treningov, kot jih imamo sedaj,« eno od pomanjkljivosti slovenskega nogometa izpostavlja 21-letnica.

Iz Nemčije z dodatnimi izkušnjami

Adrijana priznava, da tudi v Nemčiji nekatera dekleta ob nogometu študirajo ali delajo, vendar ne osem ur dnevno, kar otežuje višji nivo trenažnega procesa.

Temnolaska iz Ožbalta dodaja, da se iz tujine vrača bogatejša za pomembne izkušnje, kljub nekoliko bridki izkušnji z nemškim nogometom pa se želi v prihodnosti vnovič preizkusiti na tujem: 

»Naučila sem se zelo veliko, predvsem jezike, spoznala sem veliko dobrih ljudi. Vem, kako je trenirati na visokem nivoju, spoznala sem veliko dobrih trenerjev. 

Žal sem bila poškodovana leto in pol, zaradi poškodbe kolena nisem igrala, vendar je bila to dobra izkušnja. Imam še cilj, da v tujini igram na profesionalnem nivoju.«

Zmajčice bodo spomladanski del prvenstva odprle 13. marca, ko bodo gostile tretje Radomlje, že teden kasneje pa bo ekipa gostovala pri vodilnem Pomurju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice