Foto: Orto bar
Nika Vajnhandl
Sre, 23.2.2022 20:00
Z 21. februarjem je dovoljeno tudi obratovanje nočnih klubov. Preverili smo, kakšne dogodke ob odprtju pripravljajo v ljubljanskih.

Ob sproščanju ukrepov je ponovno dovoljeno obratovanje nočnih klubov. 

Preverili smo, kaj na ponovno odprtje pravijo lastniki ljubljanskih klubov in kakšne dogodke pripravljajo po letu, ko niso smeli odpreti svojih vrat.

Cvetličarna

Cvetličarna je bila zaprta od marca 2020 do oktobra 2022 ter od novembra 2022 do 21. februarja 2022. 

Prvi dogodek se bo odvijal danes, in sicer 'Vseštudentski žur'. V petek se boste lahko udeležili dogodka 'Technogym z Umekom aka Zeta Reticula' ter v soboto dogodka 'Pustni rnb reuinon karneval'.

Različni dogodki imajo različne ure. Koncerti se začnejo prej in prej končajo. DJ dogodki pa se začnejo kasneje in tudi kasneje končajo.

Maksimalna kapaciteta kluba je po požarnih načrtih 1950, vendar za Ljubljanainfo povedo, da so jo »lastnoročno postavili pri številki 1500«.

Na vprašanje, katere dni v tednu bo Cvetličarna po novem odprta, nagajivo odgovarjajo: »Mislim, da smo bili dovolj zaprti dovolj časa«.

Ob dovoljenem ponovnem odprtju klubov pravijo, da so absolutno presrečni: »Sicer presenečeni, a se ne pritožujemo, čeprav smo od sobotne novice o ukinitvi ukrepov skoraj brez spanca.«

Orto bar

Klub je bil zaprt približno dve leti. Odprli ga bodo v soboto, 26. februarja, s koncertom v zgornjem prostoru, nastopila bo skupina Eightbomb in s pustovanjem v spodnjem prostoru. »Veselimo se odprtja,« dodajajo.

Teoretično lahko v Orto baru sprejmejo okoli 500 ljudi, povedo za Ljubljanainfo.

Klub bo odprt od četrtka do sobote od 19. ure do 4. ure zjutraj. 

Gala hala

Gala hala je zadnji koncert gostila 11. februarja 2021, zadnji »žur« pa 7. februarja 2021.

Razlagajo, da bodo klub »bolj resno« odprli marca, »še bolj resno« pa aprila, saj jih je »tole predčasno odprtje vseeno presenetilo«. Povedo, da bo klub odprt verjetno do petih, najkasneje do šestih.

Klub, glede na to, da ni omejitev, sprejme okoli 250 ljudi na dogodek.

Razlagajo, da bodo delovali kot pred covidom, kar sicer pomeni, da bodo svoja vrata zagotovo odprli vsak petek, v ostalih dneh pa »odvisno od programa«. V poletnih mesecih, ko imajo dogodke tako na vrtu, kot v klubu pa obljubljajo, da bodo odprti vsak dan.

Prav tako nimajo fiksnega odpiralnega in zapiralnega časa. 

Na vprašanje, kakšni so občutki ob ponovno dovoljenem odprtju klubov, odgovarjajo:

»Naši občutki so mešani, po eni strani smo seveda izjemno veseli, da se vse skupaj odpira, saj je naš, prireditveni sektor eden izmed najbolj prizadetih v epidemiji. 

Večina ljudi, ki delamo v klubih, nas je profesionalcev, specializiranih za konkretno, specifično delo - vodja kluba, organizator koncertov in klubskih večerov, tonski, lučni tehniki …  Nas je zaprtje klubov dve zimi tako psihično kot finančno zelo zelo prizadelo. 

Po drugi strani smo malce presenečeni nad bliskovitostjo odprtja in nedostopnega opuščanja ukrepov in upamo, da nam ne bodo čez en mesec spet rekli, da naj zapremo.«

Starejše novice