Foto: Miloš Vujinović
Ljubljanainfo
Pet, 15.4.2022 17:58
Vilinska vas Gamlitz bo to jesen luč sveta ugledala kot nova atrakcija za mlade in starejše.

Na južnem Štajerskem občina Gamlitz ustvarja ponudbo, katere namen je posredovati znanje o okoljski ozaveščenosti, naravi in zdravju na igriv in domiseln način.

Učno-tematski park se nahaja tik za avstrijsko mejo, na območju avstrijskega Gibalnega parka Gamlitz na 1200 kvadratnih metrih.

Z urejanjem območja bodo pričeli v naslednjih dneh, Vilinska vas pa bo urejena do letošnje jesen.

Zgodba o palčku, ki išče pomoč za bolnega sina

Vilinska vas je zgodba o prigodah Palčka Kalčka, katerega sin je zbolel.

Na potovanju skozi učni park ga boste lahko spremljali, kako zanj išče pomoč, na poti skozi vas pa boste spoznali sedem vil, od katerih vsaka predstavlja zelišče in nosi dragoceno znanje o zeliščih in njihovih zdravilnih močeh.

Na koncu zgodbe pa boste izvedeli, kako palčku uspe ozdraviti svojega bolnega sina.

Poudarek je na naravi, zdravju in zeliščih

Poudarek novega parka je na posredovanju zdravstvene ozaveščenosti, naravnih zdravilnih moči, varovanju podnebja, pomena skrbi za rabo virov, hkrati pa spodbuja aktivno preživljanje prostega časa v naravi in povezovanje otrok, družin in upokojencev.

Informativno pot parka zaokroža pester program interaktivnih delavnic, seminarjev in vodenih ogledov o vseh vidikih narave, zeliščih in zdravju.

Projekt je plod avstrijsko-slovenskega sodelovanja

Projekt je avstrijsko-slovensko sodelovanje med občino Gamlitz in nosilcem ideje, Mariborčanom Miho Sitarjem in njegovo ekipo.

Za izpolnjevanje nadregionalnih zahtev bodo vsebine učnega tematskega parka urejene v nemškem, slovenskem in angleškem jeziku. Tako bo raziskovanje Vilinske vasi omogočeno tudi mednarodnim gostom.

Starejše novice