Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 8.5.2024 18:14
Če se boste v toplem vremenu sprehajali po naravi, se ne ustrašite, če boste tam naleteli na ljudi brez oblačil. V naši okolici namreč vedno bolj popularno postaja golo pohajkovanje.

S prihodom toplejših mesecev se številni odpravljajo v naravo. Mnogi posamezniki pa so se ob pohajkovanju vprašali, zakaj se med hojo ne bi enostavno odrekli oblačilom.

Če ste tudi sami na pohodni poti kdaj srečali ljudi, ki niso imeli na sebi ničesar drugega kot čevlje, nahrbtnik ali kapo, potem sta najverjetneje naleteli na gole pohodnike.

To srečanje je še posebej verjetno nedaleč od Goslinjskega jezera na avstrijskem južnem Koroškem, saj je bila tam v osemdesetih letih prejšnjega stoletja speljana prva avstrijska gola pohodniška pot, poroča avstrijska popotniška revija Reisen-Magazin.

Revija preučuje tudi pravno vprašanje: Ali jim je to sploh dovoljeno? Kot so ugotovili, avstrijski zakoni dovoljujejo golo pohajkovanje.

Kot so zapisali v reviji Reisen-Magazin, kdor gre neoblečen po javnih pohodniških poteh, ne stori kaznivega dejanja, dokler dejavnosti niso povezane s spolnimi dejanji in je ohranjena »javna spodobnost«.

Pri tem pa še dodajajo, da trend golega pohodništva postaja vedno bolj priljubljen. V avstrijskih gorah namreč že skoraj 20 let poteka mednarodni teden golega pohodništva. Pomenljivo pa je tudi, da tudi v Nemčiji že obstajata dve pohodniški poti, ki sta izrecno namenjeni nagim pohodnikom.

Komentarji (3)

Branko 59 (ni preverjeno)

Golazen pedrska si vedno več dovoli

Surfeiter (ni preverjeno)

In smrad, ki ga širijo? Golazen pederska ...

Bbk (ni preverjeno)

Ja golazen sedi v parlamentu. Oni so krivi za tričetrt svinjarija, ki se dogaja v zdravstvu. Oni s svojimi dejanji peljejo Slovenski zdravstvo v privatizacijo. To jim je namen z njihovimi dejanji. Oni si bodo tako lahko privoščili privat zdravljenje. Ostala raja pa tako ni pomembna.

Starejše novice