Foto: Alma Bengtsson, EBU
Ljubljanainfo
Čet, 16.5.2024 14:33
Čeprav hrvaški predstavnik Baby Lasagna na Evroviziji ni osvojil zmage, mu je vlada namenila bogato nagrado.

Premier Andrej Plenković je med sejo vlade Marku Purišiću oziroma Baby Lasagni čestital za uspeh na Evroviziji in dejal, da ga bo nagradil s 50 tisoč evri, poroča Jutarnji list.

»Dobil je največ glasov občinstva in zasedel skupno 2. mesto. To je najboljši uspeh katerega koli predstavnika Hrvaške od uspeha skupine Riva. To je fascinanten rezultat in tudi njemu se iskreno zahvaljujemo kot mestu Zagreb za čudovit sprejem, sprejem pa je bil tudi v njegovem Umagu ... 

To so bili čudoviti trenutki odličnega mladeniča in njegove ekipe, ki mu želimo veliko uspeha v nadaljnji karieri,« je dejal Plenković.

Denar za izjemno prepoznavost Hrvaške

In dodal, da se je vlada odločila, da ga nagradi s 50 tisoč evri za njegov uspeh na Pesmi Evrovizije, predvsem pa za izjemno publiciteto, ki jo je s svojo pesmijo prispeval k mednarodni prepoznavnosti Hrvaške.

Marko Purišić se je na to odzval na Instagramu.

»Zahvaljujem se hrvaški vladi za denarno nagrado v višini 50 tisoč evrov. Vendar tega denarja ne morem sprejeti. Lahko bi navedel veliko razlogov, zakaj, a prvi, najpomembnejši in zadosten je, da je veliko drugih posameznikov in organizacij, ki jim bo ta denar veliko bolj pomagal,« je zapisal Marko.

Prošnja za Plenkovića

Premierja Plenkovića je še prosil, naj denar donira naprej.  

»Zato gospoda Plenkovića prosim, naj v mojem imenu in v imenu hrvaške vlade 25 tisoč evrov donira Zavodu za pediatrično onkologijo in hematologijo v bolnišnici Mladen Ćepulić. 

Ostalih 25 tisoč evrov pa bi rad namenil Zavodu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvnih matičnih celic KBC Zagreb. Hvala,« je še sporočil.

Starejše novice