V Botaničnem vrtu so s sodelovanjem z Mestno občino Ljubjana zelo zadovoljni, saj jim je pri prošnji za novo ograjo takoj prisluhnila (vir: Facebook).
Ljubljanainfo
Čet, 16.5.2024 14:00
Botanični vrt Ljubljana z novo podobo - novo ograjo in pomenljivimi poslikavami na prehodu za pešce.

Včeraj je botanični vrt začel dobivati novo ograjo. V lanskem letu je namreč potekala rekonstrukcija Ižanske ceste in očitno je bila nujna tudi prenova stare, dotrajane ograje. 

V Botaničnem vrtu so pojasnili, da gre za ograjo iz leta 1955, ki je svoje že odslužila, zato so prosili Mestno občino Ljubljana za novo ograjo.

Nova ograja, ki jo je zasnoval podžupan Janez Koželj, ki je arhitekt in mestni urbanist (vir: Facebook).

»Naši prošnji je MOL takoj prisluhnil. Res smo hvaležni g. županu, ki je ograjo odobril. Sedaj je prišlo do lepe in lične izvedbe ograje nad katero je bdel in jo snoval g. podžupan, prav tako arhitekt,« so sporočili iz Botaničnega vrta.

Župan Ljubljane Zoran Janković in podžupan Janez Koželj, letošnji častni meščan Ljubljane, sta se takoj odzvala in Botaničnemu vrtu Ljubljana uredila novo ograjo (foto: Bobo).

Dodajajo, da nova podoba nastaja v dobro vseh ljubiteljev vrta ter da so zelo zadovoljni z dobrim  sodelovanjem z Mestno občino Ljubljana.

Kaj pomenijo poslikave na pločniku?

Še ena novost  pred botaničnim vrtom pa bo zagotovo razveselila vsakega obiskovalca. Na Ižanski cesti so pred vhodom v Botanični vrt Ljubljana zarisali poseben prehod za pešce, na katerem vidimo dele rastlin in žuželk. Za kaj gre?

»Zarisali smo poseben prehod za pešce, s katerim poudarjamo biotsko pestrost v našem mestu,« pa so pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

Botanični vrt ima zelo pomembno vlogo za ohranjanje rastlinskih in živalskih vrst pred izumrtjem, zato so pred vhod v vrt narisali prav posebno 'zebro' (foto: MOL/ Nik Rovan).

Prehod za pešce sporoča, da je Ljubljana mesto z izjemno biodiverziteto.

»Kot del narave smo ljudje globoko odvisni od biotske pestrosti, zato je ključno, da se zavedamo njenega pomena. Glede na izjemen pomen, ki ga ima Botanični vrt za ohranjanje rastlinskih in živalskih vrst pred izumrtjem, smo ta prehod umestili pred njegov vhod,« so še dodali z občine.

Komentarji (1)

Pavel (ni preverjeno)

Za koliko % provizije???

Starejše novice