Nika Vajnhandl
Tor, 10.8.2021 07:03
Britanski časopis The Telegraph je objavil članek, v katerem novinar našteva razloge, zakaj obiskati Slovenijo in Ljubljano.

Britanski časopis The Telegraph je objavil članek, v katerem turistični novinar Robin McKelvie našteva razloge, zakaj obiskati Slovenijo in Ljubljano.

Novinar opisuje, da se mu Slovenija zdi zanimiva, saj je za svojo majhnost zelo raznolika in ponuja veliko raznolikih dejavnosti in dobrot. Pohvalil je tudi našo največjo kuharsko mojstrico Ano Roš iz Hiše Franko.

Ljubljana pod dinamičnim Jankovićem

Novinar je na spisek lokacij, ki veleva Britancem, kaj naj v Sloveniji obiščejo, visoko uvrstil Ljubljano.

Hvalil je njeno arhitekturo, prav tako kot tudi njeno infrastrukturo.

 »To mesto je pod dinamičnim županom Zoranom Jankovićem dalo prednost pešcem,« je pohvalil trud Mestne občine Ljubljana za »zeleno Ljubljano«.

Kot lokacije, ki jih je vredno obiskati, je naštel tudi Narodno in Moderno galerijo ter Mestni muzej

Slovenija na seznamu držav, ki jih Britanci lahko obiščejo

Britanska vlada je Slovenijo ta teden uvrstila na zeleni potovalni seznam. To pomeni, da potniki iz Slovenije za vstop v Anglijo potrebujejo le negativen test na koronavirus, ne glede na cepilni status osebe.

Zato novinar v članku priporoča, da Britanci vsekakor obiščejo Slovenijo, saj ima ta poleg Ljubljane in turistično že dobro poznanega Bleda, tudi druge lepote, med katere našteje Goriška brda, Maribor, panonske ravnice, Obalo, Kras …

Starejše novice