Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 4.10.2023 10:54
V Društvu za zaščito živali Ljubljana si želijo, da bi bil prav vsak dan tudi dan živali, ne samo en dan v letu.

Danes, 4. oktobra, obeležujemo svetovni dan živali. Ob tem z Društva za zaščito živali Ljubljana sporočajo, da je to dan, ko se lahko vsi spomnimo, da so tudi živali čuteča bitja.

Za domače ljubljenčke moramo dobro poskrbeti, poznati njihove potrebe in jim zagotavljati vse, kar potrebujejo za dobro počutje.

Ni vsaka žival primerna za hišnega ljubljenčka. Tudi rejne živali si zaslužijo dostojno življenje brez trpljenja, zato pri nakupovanju izbirajmo izdelke iz čim bolj živalim prijazne reje, kakšen dan pa živalske izdelke v celoti izpustimo, še sporočajo iz društva.

Odgovorno moramo ravnati tudi ko prihajamo v stik z divjimi živalmi. Te je najbolje pustiti pri miru ali pa se pozanimati o njihovem načinu življenja, da jih kot obiskovalci v naravi ne motimo, saj v tem primeru nepovabljeni vstopamo v njihovo domovanje.

V sklopu svetovnega dneva živali lahko za pomoč nikogaršnjim živalim prispeva vsakdo; v soboto, 7. oktobra, od 8. ure do 18. ure, bodo prostovoljci pred Centrom Vič v Ljubljani zbirali star papir in potrebščine za živali.

Starejše novice