Slika je simbolična.
STA
Sre, 27.12.2023 15:42
Čebula in toaletni papir med darili, ki so najbolj razočarala obdarovance.

V Veliki Britaniji je lani malo manj kot četrtina ljudi prejela neželeno ali neprimerno božično darilo, kaže raziskava, ki jo je naročila britanska skupina za zaščito potrošnikov. 

Med darili, ki so najbolj razočarala obdarovance, pa so vrečka čebule, toaletni papir, krema proti gubam in past za muhe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V raziskavi, ki jo je med več kot 2000 odraslimi obdarovanci januarja letos opravilo podjetje za javnomnenjske raziskave Opinium, je 24 odstotkov vprašanih odgovorilo, da so lani za božič prejeli neželeno ali neprimerno darilo.

Bonboniere s pretečenim rokom uporabe in že uporabljeni deodoranti

Med neprimernimi darili, ki so jih omenjali vprašani, so bonboniere s pretečenim rokom uporabe, že uporabljeni deodoranti ter oblačila neprave velikosti. Nekateri so bili razočarani, ker so prejeli knjige, ki so jih že prebrali.

Med najslabšimi darili, kar so jih kadarkoli prejeli, pa so navedli vrečko čebule, toaletni papir, kremo proti gubam in past za muhe.

Eden od vprašanih je povedal, da je od očeta dobil veliko količino mlečne čokolade, čeprav je alergičen na mleko, eden od obdarovancev, ki je vegan, pa je od prijatelja, ki je mesar, prejel mrtvega piščanca.

Kaj storiti z nezaželenim darilom?

Na vprašanje, kaj so storili z nezaželenim darilom, jih je 27 odstotkov odgovorilo, da so ga podarili ali ga nameravajo podariti naprej. 

14 odstotkov je neželeno darilo prodalo na spletni tržnici ali je to nameravalo storiti, osem odstotkov pa ga je zamenjalo ali ga namerava zamenjati v trgovini. 

Obdarovanci se po drugi strani redko odločijo za to, da darilo vržejo v smeti (pet odstotkov) ali ga vrnejo tistemu, ki ga je podaril (trije odstotki).

Komentarji (1)

ŠIBOR TIMONKA (ni preverjeno)

Jajo bi lahko dobil v dar WC-račko, da bi si jo obesil v svojo lapo in jo ob vsaki priložnosti ostati tiho zapreti ter spustiti vodo, da ne bi smrdelo...

Starejše novice