STA
Pon, 14.2.2022 21:05
Od prihodnjega tedna učencem med poukom ne bo več treba nositi zaščitnih mask, je danes napovedal minister za šolstvo Martin Polaschek.

Z 21. februarjem prihajajo na avstrijske šole nove omilitve protikoronskih ukrepov, je danes v oddaji na javnem radiu Ö1 napovedal pristojni minister.

V šolskih klopeh tako učencem ne bo treba več nositi mask, jih bodo pa morali še naprej uporabljati, ko se bodo gibali v prostorih šole. Poleg tega te ostajajo obvezne za učitelje.

Zaščitne maske sicer že od današnjega dne niso več obvezne pri pouku za učence prvih štirih razredov osnovnih šol, a s prihodnjim dnem bo to veljalo za vse.

Mlajši otroci so morali sicer v Avstriji od novembra pri pouku uporabljati katerekoli maske, ki so jim zakrivale nos in usta, medtem ko morajo starejši nositi maske tipa FFP2.

Omilitve prinašajo tudi nov zagon nekaterih obšolskih dejavnosti, kot so na primer smučarski tečaji, ki so zdaj prepovedane, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še naprej medtem ostaja obvezno testiranje na novi koronavirus za vse učence, ne glede na njihov cepilni status, in sicer najmanj trikrat tedensko, od tega vsaj dvakrat tedensko s PCR-testom.

Starejše novice