FOTO: posnetek zaslona
Ljubljanainfo
Čet, 27.4.2023 08:59
Tretja sezona serije The Witcher prihaja že poleti.

Netflix napoveduje, da bo tretja sezona serije The Witcher, poslovenjeno Veščec, izšla v dveh delih.

Prvih pet epizod bo na ogled 29. junija, naslednje tri pa 27. julija. Prizore so snemali tudi v Kranjski Gori in Predjamskem gradu. Znano je, da bo posneta tudi četrta sezona, a brez Henryja Cavilla v glavni vlogi.

Netflixova serija The Witcher je aprila lani dosegla 500 milijonov ur ogledov in s tem postala ena najbolj priljubljenih serij vseh časov. Po knjižnih predlogah Andrzeja Sapkowskega jo je za televizijska platna priredila Lauren Schmidt Hissrich.

Sapkowski pripoveduje zgodbo o lovcih na pošasti z nadčloveškimi sposobnostmi. Eden od njih je protagonist serije The Witcher, Geralt iz Rivie, ki mu bralec sledi na dogodivščinah po domišljijski deželi, v kateri ob mečih in lokih obstajajo tudi čarovnije.

Napovednik za tretjo sezono, ki v 18 urah beleži že 1,4 milijona ogledov, razkriva, da bo tretja sezona izšla v dveh delih. Prvi bo izšel 29. junija, drugi pa mesec dni pozneje, 27. julija.

Glede na to, da so prejšnje sezone izšle v zimskih mesecih, Netflix z napovedjo poletnega termina rahlo preseneča.

Mediji so spomladi lani poročali, da je snemanje potekalo tudi v Sloveniji. Natančneje v Kranjski Gori in Predjamskem gradu, ki je bil 5. aprila v ta namen zaprt za obiskovalce.

Verodostojnost novice je s posnetkom rekreacije v okolici Podkorena podkrepil tudi igralec Henry Cavill.

The Witcherja snemali tudi pri sosedih

Po poročanju portala Redanian Intelligence so The Witcherja snemali še na Južnem Tirolskem, na otoku Krk in v okolici Pulja.

Napovednik se začne tam, kjer se Geralt s čarobnim napojem in mečem opremi za boj proti čarovniku Rinceu, ki je po obubožanju Cintre dobil nalogo, da najde Ciri.

V nadaljevanju napovednik še razkrije, da se bo Ciri v tretji sezoni spopadla s škratjimi bojevniki, imenovanimi The Wild Hunt, ki so se pojavili že v drugi sezoni.

Po poročanju portala Redanian Intelligence bo v prvi epizodi z naslovom Shaerrawaedd prikazan srdit boj na ruševinah škratjega mesta.

Globlje sporočilo epizode bo razvidno v pogovoru med Geraldom, Yennefer in Ciri, ko se bodo spraševali o moralni dilemi nevtralnosti, neopredeljenosti in pasivnosti v svetu.

»Po mojem mnenju je tretja sezona najboljši približek knjigi,« je v pogovoru za EW povedala režiserka Lauren Schmidt Hissrich. Temeljila bo na drugem delu sage The Time of Contempt, ki v slovenskem prevodu nosi naslov Meč usode.

Netflix je še pred prihodom druge sezone potrdil snemanje prihajajoče tretje in četrte sezone, za katero napovedujejo veliko spremembo v igralski zasedbi.

Henry Cavill je konec oktobra lani naznanil novico, da bo v četrti sezoni Geralta iz Rivie igral Liam Hemsworth.

»Tako kot pri največjih literarnih likih, tudi tu predajam baklo s spoštovanjem do časa, ki sem ga preživel v vlogi Geralta. Z navdušenjem pričakujem Liamov pristop k temu najbolj fascinantnemu in raznovrstnemu moškemu,« je še dodal.

Starejše novice