Ljubljanainfo
Pet, 3.9.2021 14:08
Amazon Prime Video je izdal prvi napovednik za novo fantazijsko televizijsko serijo Kolo časa, ki je bila delno snemana tudi v Sloveniji. Oglejte si prvi napovednik in poskušajte ugotoviti, kateri prizori se odvijajo na naših tleh.

Prihajajoča fantazijska dramska serija Kolo časa (ang. The Wheel Of Time) temelji na istoimenski knjižni seriji Roberta Jordana.

Glavno vlogo bo odigrala Rosamund Pike, ki bo upodobila Moiraine, članico čarobne ženske organizacije, ki vodi pet mladih na pot okoli sveta, medtem ko poskuša izvedeti, kateri od njih bo izpolnil starodavno prerokbo o 'ponovno rojenem zmaju'.

V igralski zasedbi so tudi Josha Stradowski v vlogi Randa al'Thora, Marcus Rutherford kot Perrin Aybara, Zoë Robins kot Nynaeve, Barney Harris kot Mat Cauthon in Madeleine Madden kot Egwene Al'Vere.

Prvotno knjižno serijo je sestavljalo 15 romanov, objavljenih med letoma 1990 in 2013. Avtor Robert Jordan je leta 2007 umrl med delom na 12. knjigi, za seboj pa je pustil zapiske, ki so pomagali dokončati serijo. Delo je prevzel Brandon Sanderson, ki služi tudi kot svetovalec pri Amazonovi seriji.

Prve tri epizode prve sezone bodo na ogled na voljo v petek, 19. novembra, nove epizode pa bodo prihajale vsak petek. Zaključek sezone bo na sporedu 24. decembra.

Ustvarjalce prepričale lepote Posočja

Dolgotrajno snemanje, ki se je začelo maja leta 2020, je baziralo v Pragi, a je bil del snemanja opravljen tudi na Hrvaškem in Sloveniji.

Kot je poročalo Delo, so ustvarjalce prepričale lepote Posočja, kjer se je že leta 2007 odvijalo snemanje visokoproračunskega filma Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan.

Produkcija je v Sloveniji potekala nekaj tednov ob reki Soči, snemalci pa so se mudili tudi v Zgornjem Posočju. Bovška občina je za snemanje filma glede na odlok dala v najem del območja na letališču in nekatere druge površine v občinski lasti ter izdala soglasje za kratkotrajno popolno zaporo na eni od občinskih cest, je še poročal Delo.

Za dobro izvedeno snemanje pa je na naših tleh skrbela ljubljanska produkcijska hiša Pakt Media.

Starejše novice