Ljubljanainfo
Čet, 10.6.2021 13:49
Nova zaščitna ograja bo potnike na Krk prikrajšala za lep razgled na Kvarner.

Otok Krk v Kvarnerskem zalivu, ki je poleg Cresa največji otok na Jadranu, je priljubljena dopustniška destinacija številnih Slovencev. Pot na otok vodi čez 1,7 kilometra dolg most, ki je od lanskega septembra deležen obsežne obnove.

Prvi dve fazi sanacije se bosta zaključili do 18. junija, od tega datuma pa bosta oba vozna pasova odprta za vozila do 15. septembra, ko se bodo začela dela tretje in četrte faze rekonstrukcije zgornjih površin in pločnikov. 

Večja varnost odnesla razgled

Kot poroča Novi list, je trenutno na velikem loku mosta na obeh straneh med pasovoma in delom za pešce postavljena nova zaščitna ograja, ki je veliko močnejša kot prejšnja.

Nosilni stebri ograje so tako postavljeni veliko bolj gosto, kar bo omogočilo večjo prometno varnost, a hkrati pomenilo tudi, da potniki v večini vozil ne bodo več mogli uživati v čudovitem razgledu na Kvarnerski zaliv.

Rekonstrukcija zgornje konstrukcije in pločnika mostu je vredna 55 milijonov kun, dela pa izvaja konzorcij hrvaških podjetij - Sitolor, Spegra in Geotehnika.

Starejše novice