Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 30.4.2021 13:28
Znano varaždinsko podjetje Varteks je trgu predstavilo novo moško obleko, ki je ne le eleganta, ampak celo brani pred koronavirusom.

Varaždinski Varteks je v začetku tega meseca predstavil prav posebno novost na trgu oblačil - moško obleko z antivirusnim premazom. Obljubljajo, da obleka odstrani kar 99 odstotkov virusov

Obleka viruse, ki so se na blagu nabrali, odstrani v pičlih dveh urah. Tkanina se imenuje Viral Off, razvil pa jo je italijanski proizvajalec Marzotto v sodelovanju s podjetjem Polygiene, ki deluje na biomedicinskem področju. 

Kupite lahko hlače in sako v sivi barvi

V tej protivirusni ponudbi je podjetje lansiralo moško obleko, torej sako in hlače. Podjetje Varteks se je pohvalilo, da je ta tkanina edina take vrste na hrvaškem trgu, dobi pa se ga lahko samo v njihovi ponudbi. 

Tkanina pa ne le zmanjšuje prisotnost virusa, ampak ta protivirusni premaz celo ščiti samo obleko, zmanjšuje potrebo za čiščenje, razkuži oblačila in podaljšuje življenjsko dobo same obleke, so še zapisali na svoji spletni strani. 

Premaz uporabljajo le na naravnih materialih, kot so volna, bombaž ali lan, premaz pa je, po zagotovilih proizvajalca, varen za kožo in ne izziva alergičnih reakcij. 

Starejše novice