Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 31.8.2023 20:00
Ste tudi vi že kaj kupovali preko trgovine Temu? Zdaj so se na spletu pojavile številne obtožbe zoper trgovino.

Napredek tehnologije je v preteklih letih v veliki meri preoblikoval naš način nakupovanja in interakcije s trgovinami. Spletna trgovina Temu se je hitro dokazala kot močan konkurent spletnim trgovinam s cenejšimi izdelki. 

Mamljivi popusti na strani ponujajo oblačila, vrtne cevi, elektroniko, pripomočke za kuhinjo in v bistvu vse, kar vam srce poželi. Izjemno nizke cene tako k nakupu privabijo mnogo ljudi. Z izdelki so imeli potrošniki načeloma solidne izkušnje, večini je znano, da gre za reči nižje ali srednje kakovosti. 

Težava se je pojavila drugje ... 

Naraščajoča digitalizacija in vse večja dostopnost do interneta sta v zadnjem desetletju omogočili hitro širjenje spletnih trgovin, ki so postale nepogrešljiv del sodobnega nakupovanja. S tem pa se je žal povečalo tudi tveganje za različne oblike spletnih goljufij in prevar. 

Tako so se na družbenem omrežju TikTok pojavile resne obtožbe zoper spletno trgovino kitajskega izvora, Temu. 

Uporabnik, ki je posnel TikTok video na to temo, je dejal, da je spletna stran prodala podatke kartice črnemu trgu. Iz kartice bi ji naj vzeli okoli štiristo ameriških dolarjev, ampak v izjemno majhnih, komaj opaznih zneskih. 

Za videom se je vsul plaz komentarjev in novih videov, ki so zgodbo dekleta potrdili. Temu se na obtožbe še ni odzval. 

@the.self.defense.girl Is Temu too good to be true? 🤔 whether or not it is, you should always checkout with a third party payment processer like paypal or apple pay! Or at least a credit card that will refund fraudulant charges. Stay safe out there 😘 . #temu #temuhaul #onlineshopping #amazon #temufinds #safety #fyp #foryou ♬ original sound - Katie | The.Self.Defense.Girl

Kam se obrniti v primeru težav? 

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so za Ptujinfo pojasnili, da velja opozoriti, da ima ta trgovina sedež izven Slovenije, zato se morajo potrošniki v primeru težav z nakupom obrniti na Evropski potrošniški center, ki rešuje primere, ko ima podjetje sedež v drugi državi Evropske unije. 

Če posameznik sumi na zlorabo osebnih ali bančnih podatkov pa se mora obrniti na SI-CERT. 

Za več pojasnil smo se obrnili tudi na trgovino Temu, a na odgovore še čakamo. 

Starejše novice