Slika je simbolična
Ustvarjeno dne
Sre, 6.7.2022 17:35
Vzhodnoazijske države imajo mnogo bolj strog režim, vezan na ukrepe zaradi epidemije covida-19, kot pa ga imamo v Evropi. Kakšni so ti ukrepi?

Kako trenutno glede na stanje, povezano z epidemijo koronavirusa, poteka življenje in poslovanje v azijskih državah?

»Poslovanje na Kitajskem se je po popolnem tri mesečnem zaprtju toliko spremenilo, da je hkrati v pisarni lahko samo 50 odstotkov zaposlenih,« je o poslovanju v azijskih državah povedal direktor Softneta Andrej Boštjančič, ki posluje v 17 državah po svetu.

Ukrep izhaja iz previdnosti, da njihovo poslovanje ne bi bilo popolnoma onemogočeno, če bi morali vsi zaposleni zaradi okužb v karanteno na posebno lokacijo.

Tovrstno poslovanje seveda predstavlja svojevrsten izziv, kajti še vedno ni dovolj kadra. Prav tako je otežena podpora njihovih podjetjem, kljub temu, da so njihovi zaposleni odzivni in prilagodljivi.

V primeru stika z okuženo osebo, karantena v domači oskrbi zaradi njihove politike ni mogoča

»Opažam, da je veliko boljša zdravstvena situacija v ostalih azijskih državah. Izpostavil bi Filipine, Vietnam in Singapur, kjer uporabo zaščitnih mask zahtevajo samo še v zaprtih prostorih,« je pojasnil Boštjančič.

Pomanjkanje kadra tudi v azijskih državah

V Evropi se soočamo s hudim pomanjkanjem kadra, predvsem v deficitarnih poklicih, podobno velja tudi za azijske države.

»Glede kadra lahko trdim, da je situacija pri njih za odtenek boljša, še vedno pa se spopadajo s to problematiko,« je o tem, kaj se dogaja po svetu, še povedal Boštjančič, ki je ravno te dni obiskal Singapur in Vietnam, trenutno pa se nahaja na Filipinih.

Starejše novice