Patricija Fašalek
Pon, 4.7.2022 18:07
Olimpija je dobila novega trenerja. Roberta Prosinečkega je nadomestil Albert Riera, pred četrtkovo evropsko tekmo se v ekipo vrača tudi Almedin Ziljkić.

Albert Riera je priznani vrhunski nogometaš, ki je v svoji karieri zaigral za nekatere največje nogometne klube na svetu, so danes sporočili predstavniki Olimpije. Riera se je preizkusil tudi na slovenskih nogometnih zelenicah. Po koncu kariere nogometaša se je podal v trenerske vode.

Z njim v Ljubljano prihajata pomočnik trenerja Pablo Ramon in trener vratarjev Matteo Žugaj, Mustafa Nukić pa bo podaljšal pogodbo. Riera je zjutraj že spoznal nogometaše in vodil trening zeleno-belih.

»Veliko vas že ve, da je to moja prva izkušnja v vlogi trenerja. Vendar pa sem v zadnjih dveh sezonah delal z izjemnima trenerjema, od katerih sem se lahko veliko naučil. Potrudil se bom, da bom iz vsakega potegnil najbolj pozitivne stvari,« je Riera naslovil poslušalce novinarske konference.

Verjame v vodenje na pozitiven način, ki ustvarja veselo skupino, kar je sporočil že svoji novi ekipi, ki jo je danes spoznal: »Skupini sem zjutraj že povedal, da od njih pričakujem, da bodo zjutraj prihajali z veselim obrazom.«

Navijači Olimpije prišli zamaskirani

Dodal je, da se zaveda trenutne situacije in ne pričakuje, da ga bodo ljudje nemudoma vzljubili, pri ciljih kot trener pa ostaja realističen: »Kot trener ne morem obljubiti, da bomo zmagali na vseh tekmah, lahko pa obljubim, da bom deloval profesionalno, da bom odločen in da bom delil svojo strast, ki jo čutim do nogometa.« 

Njegov cilj je, da bodo čez nekaj časa igralci prišli do njega in mu rekli: »Trener, občutek imam, da sem sedaj boljši igralec.« 

Riero prva preizkušnja čaka že v četrtek, ko v Stožicah gostuje luksemburški Differdange.

Na novinarski konferenci je bila prisotna tudi skupina Green Dragons. Navijači Olimpije so prišli zamaskirani in novemu trenerju postavljali vprašanja, ki niso bila povezana s športom, nakar je trener predčasno zapustil novinarsko konferenco. Navijači so odšli kmalu za njim, vendar se je vmes slušalo tudi preklinjanje in brcanje.

»Takšnega sprejema si trener ni zaslužil«

Predsednik Olimpije Adam Delius je na to dejal, da o njih ne more govoriti slabo, saj so po srcih zmaji, vendar pa z agresijo ne želi imeti opravka: »Ta hip dajejo vtis, da je Olimpija neka neorganizirana banda. Spopadajo se s policijo, kar naj le rečem.«

»Takšnega sprejema, kot smo ga videli danes, si trener ni zaslužil, in rad bi se mu v imenu navijačev opravičil. Za mene je danes pomembno, da imamo trenerja,« je komentiral in dodal, da je njegov cilj pripeljati Olimpijo na v vrh. 

»Letos bomo morali zavihati rokave in naslednje leto nas bo težko kdo premagal. Moji tekmeci že danes vedo, da imam močno moštvo,« pravi predsednik Olimpije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice