Foto: osebni arhiv Anže Svoljšak
Nika Vajnhandl
Sob, 4.9.2021 07:45
Spletna stran Posvojipsa.si je namenjena vsem, ki si želite posvojiti psa iz zavetišča. Namreč, na enem mestu zbrani vsi psi iz slovenskih zavetišč, ki iščejo dom.

Spletna stran Posvojipsa.si je namenjena vsem, ki si želijo novega hišnega ljubljenčka - psa, in razmišljajo tudi o posvojitvi iz zavetišča.

Na spletni strani so na enem mestu zbrani psi iz več zavetišč, kar omogoča potencialnim novopečenim lastnikom lažje iskanje novega prijatelja. 

Glavni cilj spletne strani je tako olajšati iskanje med psi v zavetiščih. 

Spletna stran Posvojipsa.si na enem mestu združuje pse iz enajstih slovenskih zavetišč, ki trenutno iščejo nov dom.

Podatki so, kar se da, pravočasni in se avtomatsko posodabljajo vsaki dve uri, vsebino strani pa dopolnjujejo še izobraževalne vsebine, ki pridejo prav potencialnim posvojiteljem psov. 

Ko na spletni strani najdete psa, ki bi ga želeli posvojiti, se nadalje dogovarjate neposredno z zavetiščem, ki skrbi za psa trenutno. 

Na spletni strani je dobrodošel vsak, ki bodisi išče novega družinskega člana, ali pa bi si le rad ogledal pse, ki so trenutno nastanjeni v zavetiščih.

Spletna stran je nastala kot »projekt za dušo«

Ekipa za stranjo je v bistvu »one man band« - tako za idejo, zasnovo, izvedbo, kakor za dejavnosti po objavi skrbi Anže Svoljšak

»Pri tem mi vsekakor pomaga, da izhajam iz področja spletnega programiranja, tako da se je ideja precej lažje pretvorila v realnost. Ljubezen do živali se je tako lepo prepletla s predhodnim znanjem, in nastal je portal Posvojipsa.si, ki je sicer v celoti neprofitabilen in je res le projekt 'za dušo',« za Ljubljanainfo razlaga ustvarjalec in lastnik spletne strani.

V enem letu posvojenih več kot 500 psov

Stran Posvojipsa.si je aktivna malce več kot eno leto. »Obisk spletne strani počasi, a vzdržno raste,« razlaga Svoljšak. 

Točnega podatka o posvojenih psih preko spletne strani Svoljšak nima, potencialnim posvojiteljem namreč spletna stran le omogoči lažje iskanje novega štirinožnega prijatelja, potem pa jih čim hitreje usmeri na spletno stran samega zavetišča, kjer se sami dogovorijo o nadaljnjih korakih za posvojitev. 

V času obstoja spletne strani pa je bilo iz zavetišč posvojenih več kot 500 psov. »Upam, da vsaj nekateri tudi po zaslugi spletne strani,« razlaga Svoljšak.

Pove tudi, da je največ psov zapuščenih v zavetiščih v osrednjeslovenski in štajerski regiji – posledično, jih zato tam največ posvojijo.

Posvojite tudi mačko

Pred kratkim so vzpostavili tudi stran Posvojimacko.si. Gre za sestrsko stran, ki sledi istim načelom, a je, kot ime nakazuje, namenjena lažjemu iskanju mačk za posvojitev, kjer je problematika še večja kot pri psih.

Posvojimacko.si je sicer še v pozni fazi razvijanja in je še vedno v testiranju.

Starejše novice