Slika je simbolična.
Pia Seidl
Pet, 27.5.2022 08:10
Policisti Policijske uprave Ljubljana so včeraj obravnavali več prometnih nesreč, kjer so udeleženci bili lažje in huje telesno poškodovani.

Včeraj se je v križišču ulice Ob Ljubljanici in Jakopičeve ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda.

Voznik in sopotnik mopeda huje telesno poškodovana

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. Pri tem sta se voznik mopeda in sopotnik na mopedu huje telesno poškodovala.

Z reševalnim vozilom sta bila  odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Njuno življenje ni ogroženo.

Preizkus alkoholiziranosti in neregistriran moped

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0,5 miligrama na liter alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni  pregled.

Enako je bilo v postopku ugotovljeno, da udeleženca na mopedu nista uporabljala čelad, neregistriran moped ni imel prižganih luči, voznik pa ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ter vodijo prekrškovni postopek.

V prometni nesreči udeležen kolesar

Včeraj se je Ob Dolenjski železnici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar.  

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval.

Starejše novice