Patricija Fašalek
Pon, 23.5.2022 14:07
Odprta kuhna v toplejših mesecih ob lepem vremenu vsak petek razveseljuje številne prebivalce Ljubljane in njene obiskovalce. Raznolika hrana, ki jo pripravijo restavracije na stojnicah na Pogačarjevem trgu, pa pogosto pristane na tleh.

Meščani niso navdušeni nad madeži, ki jih za seboj ob petkih po Odprti kuhni pušča hrana v centru mesta. Nekateri celo menijo, da gre za »svinjarijo, ki nima na kulturnem in zgodovinskem Pogačarjevem trgu kaj iskati«.

»Poglejte na fotografijah, kakšna mastna svinjarija ostaja po odprti kuhinji. Mast so posipali celo s praškom za prometne nesreče. Ko je sonce sijalo na ostanke razlite masti, je naokoli smrdelo, da se je človeku obračal želodec,« se glasi pritožba meščana.

Odprta kuhna ne spada na Pogačarjev trg?

Preverili smo, kakšno je stanje. Mastnih madežev ni spral niti dež, ki je sledil dnevom Odprte kuhne. Vonja sicer ni več, vendar pa se na tleh še vedno poznajo črne lise od umazanije.

»Odprta kuhinja s svojo pripadajočo svinjarijo ne spada na kulturni in zgodovinski Pogačarjev trg,« je še pripisal prebivalec Ljubljane.

Mestna občina je sporočilo prejela in se zahvalila za pobudo. »Vašo pobudo smo poslali javnemu podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice d. o. o.,« so zapisali.

Starejše novice