Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 6.7.2022 09:20
Posledice včerajšnjega neurja so v prestolnici vidne še danes. Na interventno številko 112 so včeraj zabeležili več kot 600 klicev.

Hudo neurje z nalivi in točo je prestolnico zajelo včeraj zvečer. Močan veter, gosto deževje in ledene kepe so iznenada pretrgali oblake. Z jasnega neba se je nenadoma usulo deževje, ki mu je takoj sledila toča. Na Viču so se ljudje poskrili pod bližnje strehe in si v času neurja, ko so obupali nad tem, da bodo pod streho ostali suhi, celo slekli majice.

Na Dunajsko cesto se je med neurjem podrlo drevo, posredovali so gasilci.

V hudem neurju, ki je prestolnico zajelo v torek zvečer, je med drugim zalilo zdravstvena domova Vič in Šiška in del Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, poroča uprava za zaščito in reševanje. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je zalilo tudi proizvodnjo Leka. Voda je zalila več objektov, med tudi drugim telovadnico ljubljanske Osnovne šole Vita Kraigherja, hotel nasproti Kina Šiška ter gimnazijo in dijaški dom Šiška.

Na delu severne ljubljanske obvoznice je zaradi sanacije po neurju trenutno zaprt vozni pas. To je povzročilo nekaj težav v jutranji prometni konici, saj so številni namesto avtoceste za pot proti središču mesta izbrali Večno pot, zato je bilo nekaj gneče tudi tam.

Foto: Bralec Ljubljanainfo
Foto: Bralec Ljubljanainfo

Voda je zalila več podhodov v Šiški in podvoz na Celovški cesti. 

»Okoli 21. ure je širše območje Ljubljane zajelo neurje z močnimi sunki vetra in veliko količino padavin. Gasilske enote posredeujejo na več kot 15 intervencijah,« so okoli 21.30 zapisali na Facebook strani Gasilske brigade Ljubljana

Nekoliko kasneje so dodali, da število intervencij kljub umirjanju padavin še vedno narašča. Nekaj minut pred polnočjo so zapisali, da so se padavine nad Ljubljano umirile in da voda odteka, da pa je aktivnih še 11 intervencij. 

Vir: Facebook profil Alya Klapsic

Sodelovalo več kot 160 gasilcev

Na številko 112 so v regijskem centru za obveščanje Ljubljana zabeležili skupno 603 klice. 

Zabeležili so 87 dogodkov, povezanih z neurjem. Na intervencije se je odpravilo 20 gasilskih enot, od tega ena poklicna, je zapisano v poročilu Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Sodelovalo je več kot 160 prostovoljnih in poklicnih gasilcev.

Današnje jutro so zaznamovale velike luže po tleh in ponekod celo v objektih, polomljene veje in listje po tleh, blatne zaplate in pogovori med sosedi, ki en drugega sprašujejo, »kako ste jo pa vi odnesli«. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice