Foto: Facebook Utrip vaše občine
zalastritof
Čet, 12.5.2022 09:30
V podjetju je odjeknila eksplozija in izbruhnil požar. Po neuradnih informacijah naj bi bilo poškodovanih več kot 20 oseb.

Policisti so bili danes ob 8.35 obveščeni o eksploziji oziroma požaru v podjetju v središču Kočevja.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije gre za kemčino tovarno Melamin. Navajajo, da je poškodovanih več kot deset oseb, ena oseba je hudo opečena.

Po neuradnih podatkih je poškodovanih 20 oseb, poroča Slovenska tiskovna agencija. Univerzitetni klinični center Ljubljana, kamor prevažajo poškodovane, je medtem aktiviral načrt za množične nesreče, pišejo. 

Trenutno na kraju dogodka interventne službe izvajajo prve nujne ukrepe, zato je glavna cesta skozi Kočevje zaprta. Obvoz je urejen po lokalnih cestah. Policisti vsem okoliškim prebivalcem svetujejo, da zaprejo okna in se, dokler traja intervencija, ne gibljejo na prostem. Kraju dogodka naj se ne približujejo.

Melamin eden od večjih zaposlovalcev v regiji

Aktivirane so gasilske enote in zdravstvene enote, ekološki laboratorij z mobilno enoto, pa tudi helikopterska pomoč, sporoča uprava za zaščito in reševanje, piše Slovenska tiskovna agencija.

Tovarna Melamin po okoljski zakonodaji spada med obrate večjega tveganja za okolje. Družba, ki je sicer eden večjih zaposlovalcev v regiji, se namreč ukvarja predvsem z izdelavo smol za barve in lake ter lesno, gradbeno in tekstilno industrijo, še pišejo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je na svoji spletni strani objavil napotke, kako ravnati ob požaru.

Starejše novice