Foto: Bobo
zalastritof
Tor, 21.6.2022 15:25
V luči današnje prometne nesreče, v kateri je življenje izgubila kolesarka, so policisti izpostavili, da za prometno varnost največ lahko storimo udeleženci sami.

Na Policijski upravi Ljubljana opažajo poslabšanje prometne varnosti na ljubljanskih cestah. Do prometne nesreče s smrtnim izidom je danes prišlo na Šmartinski cesti. V nesreči je življenje izgubila kolesarka.

Okoliščine današnje tragične prometne nesreče je predstavil policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Borut Božič. 

Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega vozila vozil po Šmartinski cesti iz smeri centra proti obvoznici. 

»Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča je zapeljal v križišče in trčil v 70-letno kolesarko, ki je s kolesom pripeljala po prehodu za pešce. Po trčenju je kolesarka zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla,« je povedal Božič.

Alkoholiziran v križišče zapeljal pri rdeči luči

Kaže, da je voznik v križišče zapeljal pri rdeči luči na semaforju, kar bodo policisti v nadaljevanju še poskušali potrditi.

Ugotovili so, da je 30-letnik vozil pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom je pokazal 0,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Vozniku so odredili strokovni pregled za ugotavljanje količine alkohola v krvi, zoper njega bo podana kazenska ovadba. 

Za prometno varnost lahko največ storimo udeleženci

Tudi letošnje leto se je z vidika prometne varnosti na Policijski upravi Ljubljana začelo slabše, kot bi si želeli. Na ljubljanskih cestah je letos umrlo že 11 udeležencev, lani v istem času sedem.

»Prizadevamo si, da bi s svojim delom, to je - stalnim in kontinuiranim nadzorom, izboljšali varnost cestnega prometa, vendar za prometno varnost lahko največ naredimo udeleženci sami. S tem, da pred vožnjo ne uživamo alkoholnih pijač, spoštujemo prometne predpise in pazimo na najšibkejše udeležence v prometu,« je sklenil Božič.

Starejše novice