Slika je simbolična.
STA
Tor, 14.11.2023 12:38
Pogrešano osebo so našli nekaj pred osmo, na cesti za Dleto.

Ilirskobistriški policisti so danes, nekaj čez 8. uro, našli hrvaškega gobarja, ki je bil pogrešan od sinoči. 

Policisti so ga začeli z modrimi lučmi, sirenami in termovizijo iskati že ponoči, a brez uspeha. Za danes zjutraj so sklicali obsežno iskalno akcijo, a so 34-letnika našli pred njenim začetkom, so za STA pojasnili na Policijski upravi Koper.

V ponedeljek nekaj po 20. uri so na Policijski postaji Ilirska Bistrica prejeli prijavo hrvaškega državljana, da sta s prijateljem nabirala gobe pri Šušaku. 

V popoldanskem času sta se pred vrhom hriba razšla, zatem prijavitelj prijatelja ni več našel, tudi prijateljev mobilni telefon je bil za klice nedosegljiv, so pojasnili na Policijski upravi Koper.

Policisti so s tem seznanili hrvaške kolege, ki so na območje napotili patruljo. Policisti so v ponedeljek, ob 22.40, začeli pregledovati cestne in gozdne poti z modrimi lučmi, sirenami in termovizijo.

S pogrešano osebo je vse v redu

Za danes ob 8.30 je bila pod vodstvom policije sklicana iskalna akcija, za katero so aktivirali več enot za reševanje s psi Zveze vodnikov reševalnih psov ter Enote reševalnih psov Slovenije. Aktivirali so tudi gasilce PGD Jelšane, Podgora - Podgraje in Vrbovo ter lokalno lovsko družino Zemon, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje. Po navedbah PU Koper so aktivirali tudi helikopter, akciji pa so se pridružili še svojci pogrešanega.

Nekaj pred osmo so pogrešanega gobarja našli na cesti za Dleto. Z njim je vse v redu, nepoškodovanega so svojci odpeljali domov. Iskalna akcija pa je bila preklicana, so za STA odgovorili na koprski policijski upravi.

Starejše novice