Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 28.3.2023 08:54
Policijska uprava Ljubljana poroča dogajanje v preteklih 24 urah.

Ljubljanski operativno komunikacijski center je prejel 597  klicev, od tega 190 za posredovanje v interventnih dogodkih. 62 se jih je nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Kaj se je še dogajalo?

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno tatvino, 17 tatvin, štiri vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in šest primerov poškodovanja tuje stvari.

Prav tako so posredovali v primeru nasilništva, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru. Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Nepridiprava starejši osebi zamotila s pogovorom in ju okradla

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V  centru  Ljubljane  je bilo vlomljeno v zabojnik, od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 2000 evrov škode.
Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini do katere je prišlo okoli 11. ure v Kosišah pri  Kamniku.  Neznana storilca sta na domu zamotila starejša oškodovanca s pogovorom o izvedbi popisa električnega števca.

Med tem sta iz hiše odtujila denar in lastnika oškodovala za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s kombijem bele barve.

Nepridiprava sta visoka okoli 170 centimetrov, na glavi sta imela črne kape in nosila kirurško masko.
Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Najprej oropal trgovino, nato pobegnil s kolesom

V eni izmed trgovin na območju Most je včeraj okoli 10. ure prišlo do ropa. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar.

Svoje zahteve je podkrepil  z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in se s kraja odpeljal s kolesom črne barve.

V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Storilec je moški star med  25 in 30 let, višje postave in dolgih las. Oblečen je bil v dolg siv plašč, spodaj je imel sivo majico in črne hlače trenirke s črto.
 

Voznik odvzel prednost peški, ta utrpela lažje poškodbe

Na Dunajski cesti se je včeraj, okoli 14.30, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Na Celovški cesti v Ljubljani se je včeraj, okoli 18. ure zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka.

Voznica je pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Na Šlandrovi ulici v Ljubljani se je včeraj, okoli 10. ure, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in peška.

Voznik je odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice