Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 3.10.2022 21:54
V petek je v Mariboru prišlo do grozljivega napada, v katerem je 15-letnik z ostrim predmetom poškodoval 17-letnika, ki je po napadu še vedno v bolnišnici. Policisti so sedaj razkrili več podrobnosti, tudi motiv napada.

V Mariboru je v petek zvečer 15-letnik z območja Maribora z neznanim ostrim predmetom hudo poškodoval 17-letnega vrstnika, ki je prav tako z območja Maribora. 

Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Beno Meglič je razkril, da so bili policisti v petek ob 22.24 obveščeni, da se je do varnostnika na prireditvenem prostoru na območju Magdalene v Mariboru zatekla okrvavljena oseba.

Prav tako so prejeli klic očividca, ki je povedal, da je ena oseba zabodena. 

Na kraj so bili napoteni policisti Policijske uprave Maribor, ki so ugotovili, da je mladoletnik na kraju utrpel več vbodnih ran po različnih delih telesa in da je v življenjski nevarnosti. 

Policisti so sporočili, da je 15-letnik pobegnil s kraja dogodka in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na policiji, kjer so ga pridržali. Policisti so ga v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Krvavemu zločinu botroval spor zaradi telefona

Ugotovljeno je bilo, da je storilec mladoletnika želel oropati in ga pri tem večkrat zabodel. Osumljeni in žrtev sta se pred dogodkom poznala, pojasnjujejo policisti.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta bila pred izvršitvijo opisanih dejanj na prireditvenem prostoru, kjer se je odvijal koncert. Po 22. uri se je oškodovanec s svojimi prijatelji nahajal v bližnjem parku. Ne gre za Magdalenski park, ampak park znotraj območja Pekarne.

Tja je prišel osumljeni, ki ga je potegnil stran od skupine znancev. 

Od oškodovanca je zahteval mobilni telefon. Ker mu ga ta ni želel izročiti, ga je osumljeni večkrat zabodel. 

Oškodovanec se mu je fizično uprl in nato poiskal pomoč pri varnostniku na prireditvenem prostoru. 

Sredstvo storitve kaznivega dejanja še ni bilo najdeno. Po zadnjih informacijah se zdravstveno stanje oškodovanca izboljšuje

Kakšna kazen grozi 15-letniku? 

Za kaznivo dejanje ropa je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let. Enaka kazen je predpisanana tudi za kazniva dejanja izredno hude telesne poškodbe. 

V omenjenem primeru gre za mlajšega mladoletnika, ki je bil ob storitvi kaznivega dejanja že star 14 let in še ni dopolnil 16 let. 

V takšnem primeru se smejo izreči le vzgojni ukrepi, to so ukor, navodila in prepovedi, nadzorstvo organa socialnega varstva, oddaja v vzgojni zavod, oddaja v prevzgojni dom ali oddaja v zavod za usposabljanje. 

Policisti morebitna kazniva dejanja osumljenega iz preteklosti še preverjajo pri različnih državnih uradih, a dodajajo, da gre pri mlajših mladoletnikih za varovano kategorijo ljudi, zato podrobnosti o tem ne morejo razkriti. 

Oče napadenega 17-letnika oprostil napadalcu

»Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave.

Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to 'frdamano' napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam,« je za Večer razkril ozadje napada 17-letnikov oče.

Ne nazadnje, pa je oče za že omenjen portal razkril še, da je 15-letniku, ki je napadel njegovega sina, oprostil, njegovemu očetu pa zahvalil, da je sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji. 

»Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse 'bling bling'. Življenje je vredno več kot 400 evrov,« je še za konec sporočil oče napadenega 17-letnika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice