Slika je simbolična
Ljubljanainfo
Ned, 11.9.2022 12:17
Po družinski tragediji na Goričkem: Sosedje so se zavili v molk, motiv najverjetneje ljubosumje.

Sirena reševalnega vozila, ki je včeraj pozno popoldne razparala tišino najprej Murske Sobote in nato še Goričkega, ni dala slutiti, da se je zgodila družinska tragedija

35-letnici, nad katero je v Peskovcih, vasi na območju občine Gornji Petrovci, roke dvignil 46-letni izvenzakonski partner, reševalci po informacijah Sobotainfo pomagati niso več mogli. 

Življenje ji je vzel doma, zadavil naj bi jo pred očmi njunih dveh otrok, motiv pa po doslej znanih informacijah ljubosumje. Prisoten naj bi bil tudi alkohol.

Večer poroča, da je uporabil tudi nož, nato pa sam poklical policijo.

Sosedje te hiše, kjer se je odvila prava grozljivka, so se danes zavili v molk, češ da družine ne poznajo tako dobro, saj so se šele pred nekaj leti preselili v ta kraj.

Storilec ni bil stari znane policije

Policijska uprava Murska Sobota je pozno sinoči pojasnila le še, da je bila osumljenemu na kraju dogodka odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Policisti so sporočili še, da po doslej opravljenem preverjanju policija osumljenega v preteklosti še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

O dejanju sta bila obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki sta si že včeraj ogledala kraj krutega zločina.

Kot smo še izvedeli, bo več informacij policija razkrila po vseh zbranih obvestilih, predvidoma jutri.

Da - kot za zdaj kaže - ni šlo za naklepno dejanje, razkrivajo doslej sicer skope besede policije, ki so zločin označile za kaznivo dejanje uboja in ne umora.

Predvidena kazen za uboj je zapor od petih do petnajstih let.

Starejše novice