Foto: Bobo
Pia Seidl
Pet, 20.5.2022 07:58
Policijska uprava Ljubljana je v zadnjih 24 urah prejela 205 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Obravnavali so potencialno nevaren pristanek letala, več prometnih nesreč in prijeli osumljenca vloma.

Včeraj  popoldne so policisti bili obveščeni, da je v Trbovljah bilo vlomljeno v hišo, od koder je storilec odtujil nakit in druge predmete in lastnika oškodoval  za nekaj sto evrov.

Po dejanju je osumljenca opazil občan in ga skušal  zadržati, osumljenec pa je pobegnil. Na kraj pa je bilo napotenih več patrulj. Policisti so ob pregledu terena prijeli 40-letnega osumljenca in mu odvzeli prostost.  

Odvzeta prednost vozniku e-skiroja

Včeraj se je v Polju, cesta XXX, v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena  voznik osebnega vozila in voznik e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju odvzel prednost vozniku e-skiroja na kolesarski stezi.

Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. 

Pešci previdno

Policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so bili udeleženi pešci.

Na Kranjčevi cesti in na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani sta se zgodili prometni
nesreči, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec.

Do nesreč je prišlo, ker sta voznika odvzela prednost pešcema, ki sta pravilno prečkala  prehod za  pešce. Pri tem sta se pešca lažje telesno poškodovala. 

Nevaren pristanek letala

Včeraj so policisti okoli 19.30. ure zvečer na letališču na območju Kamnika obravnavali  potencialno nevaren pristanek manjšega letala, v katerem je bil zgolj pilot.

Pilotu je bila nudena zdravniška pomoč. Po do sedaj znanih podatkih v nesreči ni bil huje poškodovan. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem vseh obvestil

Starejše novice