STA
Sre, 9.6.2021 09:25
Policija je ovadila moškega, ki je v Savskem naselju skrival truplo mame in dvigal njeno pokojnino.

Policija je januarja letos zaradi suma oskrunitve trupla in goljufije ovadila 67-letnega moškega, ki je do novembra lani v stanovanju v Savskem naselju v Ljubljani več let skrival truplo svoje mame in dvigoval njeno pokojnino.

Policisti so moškemu prostost odvzeli novembra lani, ko so žensko kot pogrešano prijavili svojci.

Na ljubljanskem tožilstvu so potrdili, da so 7. maja na preiskovalni oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča vložili zahtevo za preiskavo zoper eno osebo zaradi goljufije in oskrunitve trupla.

Policisti so moškemu, ki naj naj bi v skrbel za 97-letno mamo, katere posmrtne ostanke so našli v stanovanju bloka v Ljubljani, novembra lani odvzeli prostost. Tedaj so ga osumili kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije.

Policisti so žensko našli mrtvo, pri čemer naj bi preminila že pred več leti, medtem ko je 67-letnik svojcem lažno prikazoval, da je ženska živa, prav tako pa je bil pooblaščen, da je dvigal njene prihodke.

O tem, da pogrešajo 97-letno žensko, so policiste obvestili njeni svojci, ki jim je moški, ki naj bi zanjo skrbel, več let onemogočal stike z njo.

Starejše novice