zalastritof
Sre, 9.6.2021 06:43
Še niste na vrsti za dopust, a bi se v tej vročini vseeno radi ohladili s skokom v vodo? Preverili smo, na katerih kopališčih v Ljubljani in okolici je to že mogoče.

Zdi se, da smo iz zimskih plaščev letos skočili skorajda naravnost v kratke hlače. Vroči dnevi, ki jih tu in tam popestrijo vročinske nevihte, kar kličejo po ohladitvi v vodi.

Če niste ravno avanturistični tip človeka, ki ohladitev išče v naravi, morju, rekah in jezerih, boste verjetno veseli novice, da se že lahko ohladite v nekaterih kopališčih v prestolnici in bližnji okolici. Katerih?

Kopališče Kolezija

Najstarejše ljubljansko mestno kopališče na Gundulićevi 7 je zgrajeno na mestu nekdanjega kopališča iz 19. stoletja, pravijo pa, da se je tu marsikateri Ljubljančan naučil plavati.

Kompleks zunanjih bazenov je, seveda, danes sodobno urejen, ob bazenih pa boste prostor zase našli tudi navdušenci nad odbojko na mivki, košarko in namiznim tenisom. 

Kopališče lahko od junija do začetka septembra obiščete od ponedeljka do petka od 6.30 do 22.00, v soboto, nedeljo in med prazniki pa od 9.00 do 20.00.

Na naše poizvedovanje so odgovorili, da za vstop v kompleks izpolnjevanje pogoja PCT (hitri ali PCR test, prebolevnost ali cepljenost proti covid-19) ni potrebno, ob obisku pa je seveda treba ravnati v skladu s splošnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

»Odprte so samo zunanje garderobe, v zaprtih prostorih je treba nositi masko,« so še izpostavili. 

Cenik si lahko ogledate tukaj.

Vodno mesto Atlantis

V bazenskem kompleksu ob nakupovalnih centrih na Šmartinski cesti 152 trenutno ne obratuje vse, kar je sicer v njihovi ponudbi. Odprt je zunanji bazen znotraj Sveta doživetij, tobogani, masažni bazen in bazen z valovi.

Termalni tempelj in Dežela savn trenutno ne obratujeta. Odpiralne čase za posamezne enote si lahko ogledate tukaj. Cenik je dostopen tukaj.

Na naše klice z namenom povpraševanja o nujnosti izpolnjevanja PCT pogoja, se še niso odzvali.

Terme Snovik

Terme, ki so od Ljubljane oddaljene slabo uro vožnje, so v ponedeljek, 7. junija, notranje termalne bazene odprli za dnevne obiskovalce.

Vanje boste lahko vstopili vsak dan od 9. do 20. ure, junija boste ob petkih in sobotah v kopanju lahko uživali tudi od 20. do 22. ure.

Zunanje termalne bazene bodo predvidoma odprli 20. junija. Za varen obisk je potrebno izpolnjevati enega izmed PCT pogojev, skladih z veljavnimi vladnimi ukrepi, je zapisano na njihovi spletni strani. Cenik si lahko ogledate tukaj.

Kopališče Laguna

Letno kopališče Laguna bo svoja vrata predvidoma odprlo 19. junija. Do 1. septembra se boste tam lahko osvežili vsak delovnik med 12. in 19. uro, v soboto, nedeljo in ob praznikih pa med 9. in 19. uro.

Na natančne informacije o tem, ali bo za vstop na kopališče potrebno izpolnjevati PCT pogoj, še čakamo. Cenik je dostopen tukaj.

Kopališče Kodeljevo

Letno kopališče Kodeljevo, kjer lahko plavate v dveh velikih plavalnih bazenih, na voljo pa sta tudi dva otroška, svoja vrata odpira 17. junija, po ustaljenem delovnem času od 9. do 19. ure.

Točne informacije glede tega, ali bo za vstop potrebno izpolnjevati pogoj PCT, zaenkrat še ne morejo posredovati, je za Ljubljanainfo povedala vodja kopališča Katarina Gaser. Cenik je dostopen tukaj.

Starejše novice