Foto: Facebook Utrip vaše občine
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 13.5.2022 14:51
Eksplozija v kemični tovarni Melamin v Kočevju je na kraju dogodka terjala pet življenj.

V kemični tovarni Melamin v Kočevju je včeraj odjeknila eksplozija.

Na kraju dogodka je umrlo pet oseb. Življenje je izgubila le ena oseba, ki je bila zaposlena na Melaminu, ostale žrtve pa so bile iz skupine, ki je prišla v podjetje opravljat popravila in se je je v napačnem času znašla na napačnem mestu, je po poročanju Slovenske tiskovne agencije povedal kočevski župan Vladimir Prebilič.

Poškodovanih je več oseb.

Med žrtvami je tudi voznik tovornega vozila, je še povedal župan, ki je izrazil upanje, da bodo poškodovani hitro okrevali.

Danes je vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski izpostavil: 

»Ker gre za hude poškodbe, bo ugotavljanje identitete potekalo z DNK preiskavami. Sodelujemo tudi s svojci in tujimi organi, saj so med pogrešanimi tudi tujci. Gre za tri tuje državljane, in sicer dva državljana Bosne in Hercegovine, pogrešamo enega državljana Makedonije.«

Povedal je, da od petih mrtvih zaradi hudih poškodb niso identificirali še nikogar.

Valter Zrinski (Foto: Branka Keser)

Kaj je bil vzrok nesreče?

Včeraj je direktor podjetja Melamin Srečko Štefanič povedal, da je bila za nesrečo kriva človeška napaka. Zrinski vzroka nesreče danes ni želel komentirati, češ da je za sklepanje o krivdi še prezgodaj.

Dodal je, da bo kriminalistična preiskava dolgotrajna in da gre zagotovo za eno od težjih preiskav.

»Preiskovali bomo vse smeri, ugotavljali, zakaj je do tega dogodka prišlo. Tovrstna dejanja zahtevajo posebna znanja in veščine,« je izpostavil.

Foto: Branka Keser

Starejše novice