Vir: Facebook skupina Lepote Slovenije/Kaja Lipnik Vehovar
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 10.5.2022 18:00
Upravno sodišče je prejšnji teden v zadevi, povezani z Bežigrajskim športnim parkom, odločilo v prid poslovnežu Jocu Pečečniku.

Ministrstvo za okolje in prostor je marca lani družbi Bežigrajski športni park zavrnilo izdajo gradbenega dovoljenja za projekt na območju Plečnikovega stadiona.

Projekt Bežigrajski športni park, ki ga načrtuje poslovnež Joc Pečečnik, predvideva ohranitev in prenovo zgodovinskih elementov stadiona ter novogradnje - hotel, športno kliniko in trgovine ter niz stolpičev za poslovne prostore in bivanje.

Z ministrstva za okolje in prostor so lani zavrnitev izdaje gradbenega dovoljenja pojasnili z razlago, da projekt ni v skladu s predpisi, povezani z varstvom kultune dediščine.

Upravno sodišče pa je prejšnji teden odločilo v prid Pečečniku. Sodba še ni pravnomočna.

Januarja letos je sodišče parcelo z vrtovi ob Plečnikovem stadionu prisodilo naselju Fond. Gre za parcelo, ki jo je ljubljanska mestna občina kot svoj delež vložila v projekt Bežigrajski športni park.

Janković: »Simoniti je najslabši minister v tej vladi«

Dogajanje, povezano z Bežigrajskim športnim parkom, je danes komentiral ljubljanski župan Zoran Janković.

»Minister Simoniti, ki je najslabši minister v tej vladi, je izničil pravnomočno mnenje Zavoda za varstvo kulturne dediščine za Bežigrajski športni park. Sodišče je prejšnji teden odločilo v prid Pečečniku, torej da je bil njegov izbris nepravičen. Na to sodbo bo moralo ministrstvo za okolje in prostor izdati gradbeno dovoljenje,« je povedal in okrcal ministra za kulturo Vaska Simonitija.

Dodal je: »Ne vem, kaj bo Simoniti storil zdaj. On je dokazano škodljiv za Ljubljano. Med drugim je 25. aprila, torej dan po volitvah, ko so člani Socialne demokratske stranke v ljubljanskih okrajih doživeli sramoten poraz, podpisal sklep, s katerim je cerkev v Križankah podelil križniškemu redu.«

Starejše novice