Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Pon, 13.11.2023 15:46
Vse voznike policisti znova opozarjajo, naj spoštujejo cestnoprometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Celjski policisti so sinoči, okoli 23. ure, na avtocesti na območju Tepanja obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 130 kilometrov na uro vozil 240 kilometrov na uro.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dve promili in pol alkohola.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. 

»Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo,« opozarja policija.

Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja: »Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo.«

Vse voznike policisti znova opozarjajo, naj spoštujejo cestnoprometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Komentarji (1)

ŠIBOR TIMONKA (ni preverjeno)

Te pa je že moral imeti "bijesna kolica"...

Starejše novice