Ljubljanainfo
Pon, 13.11.2023 11:52
Bistro, ki se je pred časom spustil v bitko proti študentski populaciji, zapira svoja vrata.

V centru mesta bo kmalu prišlo do spremembe gastronomske ponudbe. Poslavlja se Bistro Rex, ki je bil na Cankarjevi ulici.

Njihova zgodba se je zaključila konec oktobra. V dopoldanskih urah so v bistro običajno zahajali uslužbenci iz okolice, popoldne in zvečer pa so se v njem ustavljali tudi domačini in turisti. 

Ob zaključku poslovanja so se na Facebooku zahvalili vsem, ki so soustvarjali zgodbo Rexa, in dodali, da je bilo doživetje res »kraljevsko«.

Ekipa Rexa je na družbenih omrežjih napovedala vrnitev v novi preobleki in na novi lokaciji. Sodeč po fotografijah naj bi se nov lokal nahajal na mestu nekdanje Emonske kleti.

Na mestu starega Rexa pa bo kmalu zaživel nov lokal z imenom Čewapi, kjer bodo gostom ponujali pristne balkanske jedi.

Cankarjeva ulica je v zadnjem času že videla nekaj menjav gostinskih lokalov. Tu je nekoč svojo restavracijo imel tudi slovenski pevec Jan Plestenjak, lansko poletje pa se je odprla tudi restavracija s hitro prehrano McDonald's.

Kaj so Čewapi?

»Želimo si, da bi gostom približali tradicionalne jedi pristnega okusa, pripravljene s spretnostjo in ljubeznijo, v vzdušju in ambientu za vsako priložnost, da bi se pri nas vedno prijetno počutili. Pri ČeWapi vas pričakajo gostoljubnost že na vratih in dobrote na mizi,« lahko preberemo na spletni strani bodočega najemnika prostorov na Cankarjevi. 

Gre za verigo restavracij z balkansko hrano, ki že ima dve lokaciji v Ljubljani - na Rudniku ter v Cityparku. Skupno imajo 36 restavracij v 4 državah bivše Jugoslavije - poleg Slovenije še v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter Črni Gori. 

Rex pred letom dni izzval spor s študenti

»Zagotoviti smo vam želeli vrhunsko ponudbo hrane, sestavljene iz vedno svežih, zelo kvalitetnih sestavin, omogočiti kosilo/večerjo v lepo urejeni restavraciji, pa nekateri tega ne cenite in nam zaradi majhnih napak delite najslabše ocene, kar za naše poslovanje ni ok,« so takrat zapisali v obvestilu za javnost. 

Povedali so še, da so zaradi tega izgubili veliko dobrih natakarjev, saj naj ne bi želeli delati s študenti.

»Ne razumemo vaših odzivov, ko tako enostavno na Googlu pritisnete eno zvezdico, ker niste bili postreženi kot v vrhunski restavraciji, kjer bi za obrok plačali 50 evrov in več. Za vas ta zvezdica ne pomeni veliko, nam pa povzroča ogromno škodo, saj ljudje berejo mnenja in se na podlagi tega odločijo za obisk.«

Študenti so bistroju zamerili predvsem slab odnos natakarjev do strank, mnogo pritožb pa je bilo vezanih tudi na samo hrano. Za »kazen« so se takrat v bistroju odločili omejiti ure, ko lahko študentje koristijo bone, na čas med 15. in 22. uro.

Starejše novice