Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 29.4.2022 12:02
Kot smo poročali, je prišlo včeraj na hitri cesti proti Italiji do hude prometne nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje. 

Po poročanju koprskih policistov, se je nesreča zgodila okrog 19. ure. V nesreči je bil udeležen 34-letnik voznik motornega kolesa, ki je vozil po levem prometnem pasu hitre ceste iz smeri Bertokov proti Škofijam.

Zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom

Motorist je v levem ovinku, na delu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 kilometrov na uro, vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Zaradi velike hitrosti je nato izgubil oblast nad vozilom in s sprednjim desnim delom motornega kolesa trčil v zadnji levi blatnik osebnega avtomobila, ki ga je vozil 33-letni moški iz Kopra. Slednji je vozil po desnem prometnem pasu v isti smeri. 

Padel čez ograjo in obležal, motorno kolo pa je peljalo naprej

Voznik motornega kolesa je po močnem trčenju v osebni avtomobil zapeljal do varnostne ograje, kjer je padel z motorja čez ograjo in obležal. Med trčenjem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Ker motornega kolesa voznik zaradi hudih poškodb ni ugasnil, je motorno kolo medtem brez voznika peljalo najprej po hitri cesti v smeri Škofij še nadaljnjih 96 metrov in se ustavilo na desnem prometnem pasu. 

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka, so še sporočili s PU Koper

Starejše novice