Foto: Bobo
Nika Vajnhandl
Pet, 15.10.2021 13:12
Policisti iz Kranja pojasnjujejo, da v zvezi z včerajšnjim sporom v Supernovi, vodijo dva postopka.

Policisti s Policijske uprave Kranj pojasnjujejo, da so včeraj obravnavali prijavo osebe o ukrepih varnostnika zoper njega zaradi tega, ker ni nosil zaščitne maske. 

Policisti v zadevi vodijo dva postopka 

Policisti v zadevi vodijo dva postopka, in sicer: prekrškovni postopek proti osebi zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika po predpisih o zasebnem varovanju ter postopek presoje zakonitosti in strokovnosti izvedbe ukrepov varnostnika. 

»Presoja je redno sredstvo policije pri ocenjevanju uporabe ukrepov varnostnikov in običajen protokol v takih primerih. Ocena še ni bila izdelana,« so še sporočili kranjski policisti.

Kako lahko varnostnik ukrepa?

O pristojnostih varnostnikov ob preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT in ostalih ukrepov, povezanih z zaustavljanjem širjenja epidemije koronavirusa, smo že poročali.

Varnostniki na varovanih območjih imajo pravico in dolžnost izvajati ukrepe po predpisih o zasebnem varovanju in vzdrževati red na varovanem območju.

Oglasil se je tudi Mercator

Dogodek je komentirala tudi trgovina Mercator, pred katero se je zgodil incident.

V Facebook zapisu so poudarili, da dogodek obžalujejo, sporočili pa so tudi, da Mercator ne upravlja trgovskega centra Kranj Primskovo in tam ne zagotavlja varnostne službe.

Supernova je sprožila preiskavo

Za več informacij smo kontaktirali vodstvo nakupovalnega centra Supernova Qlandia Kranj. 

»Dejstvo, je, da je sprožena preiskava dogodka, kajti pripovedi očividcev in vpletenih so si nasprotujoče. Vsakršno nasilje je za upravo Supernove nesprejemljivo in ga ostro obsoja, hkrati pa je ena glavnih pozornosti zagotavljanje varnega in brezskrbnega nakupovanje vsem kupcem,« za Ljubljanainfo razlaga uprava Supernove. 

»Takoj po seznanitvi s primerom smo sprožili skrbno interno in eksterno preiskavo, kjer sodelujemo tudi s policijo, ki je bila na dogodku prisotna. Dogodek obžalujemo in hkrati poudarjamo, da do sedaj nismo zabeležili nobenega podobnega primera. Vpleteni varnostnik bo do razjasnitve okoliščin opravljal druga dela,« za Ljubljanainfo zatrjuje vodstvo Supernove.

Vodstvo Supernove dodaja, da se vsi vpleteni sodelujejo v preiskavi in si skupaj želijo čim hitrejšo razjasnitev okoliščin. Podatke, ki so jih pridobili s strani vpletenih do sedaj so si nasprotujoči, zato se jim zdi izjemnega pomena, da se primer natančno razišče.

»V skupini Supernova si prizadevamo za varno, brezskrbno in prijetno počutje naših strank, ostro nasprotujemo vsakršnemu nasilju in ga obsojamo. Vedno odreagiramo na morebitne neprimerne dogodke, skrbno raziščemo vse okoliščine in ustrezno odreagiramo z vizijo, da je kupec vedno na prvem mestu,« zaključi vodstvo. 

Starejše novice