Slika je simbolična.
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 2.8.2021 14:47
Vse več je govoric o ljubljanskem zdravniku, ki naj bi izdajal potrdila o cepljenju tudi necepljenim. Preverili smo, kaj o tem pravi policija.

Na spletnih omrežjih je vse več govora o ljubljanskem zdravniku, ki naj bi delil potrdila o cepljenju tudi necepljenim osebam. 

Tudi Svet 24 je poročal, da naj bi v Ljubljani neki zdravnik zagotavljal cepljenje na način, da prideš k njemu, cepljenja ne opravi, saj tvoj odmerek zavrže, vseeno pa izda cepilni kartonček. 

S cepilnim kartončkom v korona časih lažje potujemo, se udeležujemo dogodkov, vstopamo v gostinske lokale …

O tem zdravniku naj bi potekalo tudi veliko javne razprave na družbenih omrežjih.

Policija preverja dejstva

»Na podlagi prijav in drugih informacij, kot na primer javnih objav na družbenih omrežjih, policija preverja dejstva in okoliščine v smeri obstoja morebitnih razlogov za sum različnih konkretnih kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti,« so za Ljubljanainfo pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

O ugotovitvah bo policija v konkretnih primerih obveščala pristojno državno tožilstvo, glede na trenutno fazo postopka pa več podatkov ne morejo posredovati, posledično pa tudi ne komentirati konkretnih vprašanj glede domnevno izpostavljenih oseb in posamičnih institucij. 

Starejše novice