Foto: Bobo
STA
Pet, 26.5.2023 16:36
V nesreči traktorja v hrvaški Istri poškodovanih osem maturantov.

V nesreči traktorja v hrvaški Istri se je danes lažje poškodovalo osem maturantov iz Labina, so za hrvaško tiskovno agencijo Hina potrdili v istrskem štabu civilne zaščite. Maturante je oskrbelo več ekip nujne medicinske pomoči, na kraj nesreče pa so prispeli tudi policija in gasilci. Nihče od dijakov ni v smrtni nevarnosti.

Maturanti srednje šole v Labinu so proslavljali zaključek srednješolskega izobraževanja na prikolici traktorja, ki se je nekaj pred 11. uro prevrnila na poti med Labinom in Prtlogom.

Na kraj nesreče je prispelo več ekip nujne medicinske pomoči. Dijake so že oskrbeli in jih prepeljali v puljsko splošno bolnišnico.

Nesreča se je zgodila, ker je odpovedala zavora

Predsednik istrske županije Boris Miletić je sporočil, da so se izognili veliki tragediji. »Meja med zabavo in tragedijo je tanka, zato previdnost ni nikoli odveč,« je dodal po poročanju Hine.

Lokalni spletni portal Istarski.hr medtem poroča, da so se maturanti vozili na dveh tovornjakih in dveh traktorjih. Po neuradnih informacijah se je nesreča zgodila, ker je odpovedala zavora.

Starejše novice