Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Čet, 14.9.2023 09:28
Kočevski policisti so v začetku tedna pridržali 20-letnika, za katerega sumijo, da je od konca julija do začetka septembra na območju Kočevja izvršil več vlomov v prodajalne in gostinski lokal.

Policisti so 20-letnika zaradi suma storitve kaznivih dejanj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so ugotovili, da je moški konec julija v Kočevju najprej vlomil v prodajalno, od koder je odtujil več mobilnih telefonov in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V naslednjih dneh je poskušal vlomiti še v drugo prodajalno, kar pa mu ni uspelo in je le poškodoval objekt ter s tem povzročil za okoli 400 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po njihovih navedbah mu je uspelo vlomiti tudi v tretjo prodajalno, od koder je odtujil več orodja in tabličnih računalnikov ter s tem povzročiti za več kot 4000 evrov škode.

V začetku avgusta je vlomil še v prodajalno, od koder je odtujil večjo količino mobilnih telefonov v vrednosti več kot 43.000 evrov, v začetku septembra pa še v gostinski lokal, od koder je odtujil več kot 2000 evrov gotovine. 

Starejše novice